2011. ápr 08.

A második szabadedzésen is Mark Webber volt a leggyorsabb

írta: FormaNet
A második szabadedzésen is Mark Webber volt a leggyorsabb

Mark Webber továbbra is meggyőzően szerepel a sepangi versenypályán, bár délelőtti másfél másodperces fölénye, Jenson Button jóvoltából a második szabadedzés végére mindössze öt ezredmásodpercre redukálódott. Harmadik helyen záró Lewis Hamilton is mindössze egytizeddel maradt el az ausztrál éllovastól.

Az előre jósolt eső továbbra sem hátráltatta a csapatok felkészülését, így a második szabadedzés is ideális körülmények között zajlott.
A megszokottól eltérően mindenki szinte azonnal munkához látott, aminek egyik oka talán az lehet, hogy a Pirelli extra kemény kísérleti keverékeit is tesztelték a csapatok, ami a hírek szerint majd a Török Nagydíjon kerül fel az autókra. Tíz perc elteltével már majdnem a teljes mezőny feliratkozott az időmérő táblára, kivéve a Renault, akinek autói kénytelenek voltak a délután nagy részét garázsban tölteni, mert az első edzésen mindkét R31-es első futóműve meghibásodott. Végül mindkét versenyző pályára gurulhatott, és Nick Heidfeld egy nyolcadik- Vitalíj Petrov pedig egy 13. helyre elegendő köridőt teljesített.
 
A tréning első részében többen váltogatták egymást az első helyen. A Williams újonca, Pastor Maldonado is kibérelte magának rövid időre a legjobb helyet, majd hamarosan gumifalban kötött ki, miután túl nagy lendülettel érkezett meg a boxbejárathoz, és füvön megcsúszott.
 
A leintés előtt fél órával Mark Webber és Sebastian Vettel között a két McLaren foglalt helyet, majd őket követte Michael Schumacher és Felipe Massa. Mivel a mezőny nagy része az edzés utolsó szakaszában elsősorban hosszú etapokat futott, így az élen már nem változott a sorrend. Fernando Alonso a délelőtti tréninghez hasonlóan ismét csak a kilencedik helyen végzett, majdnem két másodperces hátránnyal, Jenson Button azonban mindössze ötezreddel maradt le Webber mögött.
 
A Hispánia versenyzői behoztak némi lemaradást a délelőtti teljesítményükön, de még mindíg nem sikerült elérniük a bűvös 107 százalékon belüli időt, mint ahogyan a Team Lotus finn versenyzőjének, Heikki Kovalainennek sem, aki mindössze négy kör erejéig látogatott ki az aszfaltcsíkra, a virgines Jerome D’Ambrosiónak pedig még ennyire sem futotta.
 
Második szabadedzés eredménye: 
 
 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 nagydíj formula 1 red bull maláj sepang mark webber második szabadedzés