2011. júl 25.

Horner: A versenyek lelke most a fejlesztésekben lesz.

írta: FormaNet
Horner: A versenyek lelke most a fejlesztésekben lesz.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy gondolja, a Német Nagydíj ébresztőt fújt a csapatnak, ha nem akarják a szezon második felére megnehezíteni saját maguk számára a világbajnoki címekért folytatott küzdelmet.

 
A szezon elején hatalmas volt az istálló dominanciája, SebastianVettel és a csapattárs Webber menetelése lehengerlő volt. A Nürburgringen azonban két pilótának, Lewis Hamiltonnak, és Fernando Alonsonak is sikerült a Red Bullok előtt végeznie, ráadásul az éllovas Vettel idén először a dobogóról is lemaradt.
 
Hamilton vasárnapi győzelme egyben azt is jelentette, hogy az elmúlt négy versenyen, négy különböző pilóta szerezte meg a futamgyőzelmet, ami abba az irányba mutat, hogy a riválisok lassacskán beérték a brit-osztrák gárdát, és minden bizonnyal a szezon második felében sokkal versenyképesebbek lehetnek, mint az első futamokon.
 
Horner szerint a hétvégi verseny azért nem volt katasztrofális, de felhívta a figyelmet arra, hogy nem lehet megpihenni. A csapatvezető szerint ez az eredmény arra mindenképpen jó volt, hogy motiválja az alakulat teljes létszámát arra, hogy továbbra is keményen kell dolgozni a versenyképesség megőrzése érdekében.
 
"Ha megnézzük Valenciát, ott a McLaren volt kissé lemaradva, és a Ferrari volt jobb, de mindkét csapat nagyon erős, és nagyon keményen nyomják. Különféle pályákon sikerült versenyképesnek lenni. Mi minden versenyen meg tudtuk szerezni a pole pozíciót, és a tíz versenyből hatot megnyertünk, így ez a futam messze nem katasztrófa. Ez a verseny arra hívta fel a figyelmünket, hogy nem léphetünk vissza, és lehetnek olyan területek, ahol még nem elég az eddig elvégzett munka."
 
Webber a futam után azt nyilatkozta, hogy autója nem volt elég gyors, legalább is amennyire ez elvárható lett volna, bár egy körön azért sikerült a többiek fölé emelkedni, és megszerezni a rajtelsőséget. Horner ezt úgy értékelte, hogy bebizonyították, minden pályán, és minden körülmények között képesek harcolni a győzelemért.
 
"Mindig tanulunk valamit, itt például az eltérő éghajlati viszonyokat. Ez volt a téli tesztek óta talán a leghidegebb helyszín, és két héttel ezelőtt azt láthattuk, ahogy a McLaren küzd a hideg gumikkal. Úgy gondolom a teljesítmény kulcsa most megérteni a gumik működését, és kihozni belőlük a legtöbbet, és ezt a Red Bull meglehetősen következetesen végig vitte az eddigi tíz futamon, míg a többi csapat hol fent volt, hol lent. Ezen a hétvégén megtanultuk a leckét, a következő nagydíjon különbözőek lesznek a körülmények. A legvalószínűbb, hogy húsz fokkal melegebb lesz. Mindig tanulni kell, és mindig keresni, hogyan juthatunk előrébb, és ebben a Red Bull idén már a legelejétől következetes. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az első versenyen Lewis nem volt messze tőlünk, de eddig hol a McLaren, hol pedig a Ferrari volt számunkra kihívás. Ezen a hétvégén egyszerre mindketten azok voltak, és azt kell mondanom, valóban nagyon sokat fejlődtek, így a továbbiakban még komolyabban és keményebben kell vennünk a csapatunk tevékenységét. Ha megnézzük a ponttáblázatot, láthatjuk, hogy milyen eredményt értünk már el idén. Biztos vagyok abban, hogy továbbra is lesznek hullámvölgyek és csúcsok a riválisainknál, amíg mi stabil egyenletes teljesítménnyel tudjuk majd az eredményeket hozni. A gyárban továbbra is teljes erővel dolgozunk, és a további versenyek lelke most a fejlesztésekben lesz."    

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on  

 

 

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

ferrari f1 mclaren forma1 red bull christian horner f1 2011 es szezon