2011. nov 04.

Tilke cáfolja, hogy az austini beruházással problémák lennének

írta: FormaNet
Tilke cáfolja, hogy az austini beruházással problémák lennének

A modern F1-es versenypályák tervezője, Herman Tilke cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint az új amerikai pálya építési munkálatai késésben vannak. Tilke határozottan állítja, Texasban minden a ütemterv szerint halad.

A napokban olyan spekulációk láttak napvilágot, miszerint elképzelhető, hogy az austini versenyt el kell halasztani 2013-ra, mert a létesítmény finanszírozási, és egyéb problémák miatt nem készül el időre.
Mint utólag kiderült, a mostani spekulációk alapjául Bernie Ecclestone Indiai Nagydíjon tett megjegyzése szolgált, aki a csapatoknak azt mondta, hogy vannak még kérdőjelek a 2012-es Amerikai Nagydíjjal kapcsolatban.
 
A héten azonban Austinban megkezdődtek a fő épületek - többek között a fő tribünök, és a boxutca épületek - építkezési munkálatai, miután a helyi szervek kiadták rá az engedélyt.  
 
"Dolgozunk rajta. Pár száz munkavállaló, és rengetek munkagép dolgozik a helyszínen jelenleg, és minden a terv szerint halad” - jelentette ki Tilke az Autosportnak, illetve a pálya természeti adottságairól is beszélt, ami - hasonlóan az új indiai aszfaltcsíkhoz - szintén tartalmaz majd izgalmas szintkülönbségeket.
 
"Austinban annyi előnyünk van, hogy a terület természeténél fogva van néhány magasabb pontja, és ezeket a dombokat fel tudjuk használni. Egy nagyon gyors pálya lesz.”
 
A német szakember Austin mellett természetesen már az újabb feladatára, New Jersey-re is koncentrál, és annak ellenére, hogy itt korlátozottak a lehetőségei, biztos abban, hogy egy remek utcai pálya csatlakozik 2013-tól a király-kategória programjához.
 
"Ez teljes mértékben egy utcai helyszín, tehát egy igazi utcai versenypálya lesz. Azt használjuk majd, ami egyébként is adott, de valóban fantasztikus lesz.”

 
 
FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 austin amerikai nagydíj herman tilke