2011. dec 01.

A Williams feltételeket szab a 2012-es pilótáinak, melyeknek akár Barrichello is megfelelhet

írta: FormaNet
A Williams feltételeket szab a 2012-es pilótáinak, melyeknek akár Barrichello is megfelelhet

Miután eldőlt, hogy Kimi Räikkönen nem a Williamsszel tér vissza a száguldó cirkuszba, a grove-i alakulatnál továbbra is kérdéses a 2012-es pilótafelállás.

A venezuelai állami olajvállalat nagy értékű támogatása Pastor Maldonadónak biztos helyet adott, ám pár napja arról szóltak a hírek, hogy a venezuelai kongresszus néhány ellenzéki képviselője vizsgálatot kezdeményezett a támogatás ügyében, mivel arról nem született parlamenti döntés. (erről itt olvashattok)

Az eset kapcsán sokakban felmerült a kérdés, hogy egy ilyen vizsgálat esetleg megtorpedózhatja a Williams egyik jelentős pénzforrását, ezzel együtt Pastor Maldonado helyét is bizonytalanná teheti.
 
A Brazil Nagydíj után a csapat társalapítója, és egykori részvényese, Patrick Head (idén Head részvényei kerültek a tőzsdére) elmondta, nem gondolja, hogy egy ilyen vizsgálat felborítaná a PDVSA-val kötött támogatói megállapodásukat, ezért úgy véli, Maldonado helye is szinte egészen biztos a 2012-es rajtrácson.
 
"Ez nem olyan dolog, amiről beszélnem kellene, amennyire tudom, a PDVSA helyzete stabil” - nyilatkozta az év végén leköszönő 65 éves szakember.
 
"Természetesen meghozzuk a döntést a pilótáinkról. Elég biztos vagyok abban, hogy Pastor a csapatnál lesz jövőre, ez határozott szándékunk. Megfontolt döntést hozunk a szezon után. Nincs konkrét időpont, de abban biztos vagyok, hogy megpróbálunk olyan döntést hozni, ami a legjobb a csapat számára."
 
Head elmondta, hogy van néhány olyan feltétel, melyet elvárnak a pilótáiktól, és ez némi reményt adhat Barrichellónak is, aki igyekszik minél nagyobb mértékben megfelelni az elvárásoknak.
 
 
"Itt a nagy kérdés….egyszerre akarjon gyors lenni, legyen kellő tapasztalata, megfelelően irányítható legyen, és nem baj, ha jó a visszacsatolása, ezek keverékére van szükség” – magyarázta Head a csapat elvárásait.
 
Nem mellesleg elismerte, hogy az idei év nem a pilóták miatt sikerült ennyire rosszul, hanem – ahogy azt már több szakember is belátta – az autó konstrukciós hibáinak köszönhető a gyenge szereplés.
 
"Rengeteg jó pilóta van. Idén az alapvető problémánk az autó volt, így nem igazán arról kell vitatkoznunk, hogy az egyik pilóta kéttizeddel lassabb volt a másiknál. Amikor 2.5 másodperc a lemaradás, akkor nem a pilótafülkében vannak a gondok. Alapvetően az a legnagyobb kihívás, hogy az autót kell rövid időn belül rendbe tennünk.” 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
  
Szólj hozzá

f1 williams forma1 formula1 patrick head rubens barrichello pastor maldonado