2012. jan 23.

Megkezdődtek a jegyeladások Austinban

írta: FormaNet
Megkezdődtek a jegyeladások Austinban

A texasi Austinban várhatóan augusztusra elkészül Herman Tilke legújabb versenypályája, amely novemberben fogadja a száguldó cirkusz mezőnyét. A szervezők január 23-tól, azaz a mai naptól megkezdték a jegyek értékesítését.
 
A 2012-es Amerikai Nagydíjban nemrégiben még kevesen bíztak, hiszen volt némi gubanc a szerződések és az anyagi források körül, ám a helyzet végül tisztázódott, és Austinban jelenleg gőzerővel folynak a munkálatok. Olyannyira, hogy a Circuit of the Americas (COTA) marketing igazgatója, Geoff More nemrégiben kijelentette, hogy várhatóan, már a versenyhétvége előtt három hónappal elkészül a létesítmény.
A jegyek már a mai naptól előrendelhetők a pálya honlapján. A szervezők létrehoztak egy várólistát, ami szerint két lépcsős folyamatban árusítják a jegyeket, ezzel is segítve a szurkolókat.

"Egyre több megkeresés érkezik felénk mindennap a világ különböző tájairól. Létrehoztunk egy két lépcsős rendszert, ami segíti a szurkolókat abban, hogy jobban átlássák a különböző lehetőségeket. Azt szeretnénk, ha az összes szurkoló megtalálná a számára legkedvezőbb és megfizethető ajánlatot. Az értékesítési folyamat első részében a célegyenesnél lévő főtribünre kínálunk jegyeket”- nyilatkozta Geoff Moore, a COTA marketing igazgatója.

Az értékesítés első szakaszában a szervezők bérletvásárlásra is lehetőséget biztosítanak. A jegyértékesítés január 23-tól egészen február 13-ig tart, eddig csatlakozhatnak a szurkolók a várólistához, melynek köszönhetően elsőként juthatnak hozzá a bérletekhez. A bérlet tulajdonosa nem csak a Formula-1-re, de egyéb sporteseményekre is kedvezményesen válthat jegyet. A bérlet ára 1000 és 5000 dollár között mozog, többek között kényelmi szempontoktól függően, illetve, hogy milyen távolságra van a célegyenestől.

A főtribün hozzávetőleg 9000 férőhelyes, ahonnan tökéletesen belátni a rajt-célegyenest és a boxutcát is. A főtribün ülőhelyei kényelemmel és számos extrával látják el a szurkolókat.
Az első kanyarnál lévő tribün nagyjából 40 méter magas, ami rendkívüli élményt biztosít, hiszen innen teljesen belátni a pályát, mindemellett az austini látképben is gyönyörködhetnek a rajongók.

 

Varga Viktória, Molnár Szabó Edina

 

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 austin amerikai nagydíj