2012. jún 19.

Brawn elismerte, hogy párszor elejtették a labdát, de itt az idő a bizonyításra

írta: FormaNet
Brawn elismerte, hogy párszor elejtették a labdát, de itt az idő a bizonyításra

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn úgy véli, eljött az ideje, hogy a csapat megmutassa valódi potenciálját, ám azt is elismerte, hogy idén párszor kiesett a labda a kezükből.

Rosberg a Mercedesben.jpg

Az eddigi eredmények alapján Schumacher már csak szépíteni tud, ám Nico Rosberg továbbra is harcban áll a világbajnoki címért folytatott küzdelemben, köszönhetően annak, hogy az utóbbi öt futamon ő szerezte a legtöbb pontot a pilóták között. A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn rendkívül lelkes, és azt ígéri, hogy maximális teljesítményre kapcsolva megkezdik a felzárkózást az élen állókhoz.

„Megvizsgáljuk az eddigi szezont, ami sokkal ígéretesebb lehetőség, mint az előző két év, ám még nem egészen teljesültek ezek a lehetőségek. Még sok verseny van hátra, és elégedett vagyok az autó teljesítményével, mert sikerült futamot nyernünk, és Monacóban másodikak voltunk, és a kocsi csaknem mindig ott van az első négyben, vagy hatban az időmérőkön. Szóval azt hiszem, az autó sokkal versenyképesebb az idén."

„Még nem végeztünk el mindent a közös programunkból. Pár versenyen elejtettük a labdát, ezt nem a legjobban tettük, de most azt tervezem, hogy a szezon további részében biztosítjuk, hogy a csapat kihasználja minden lehetőségét, mert hiszem, hogy a bennünk rejlő potenciál idén sokkal több, mint az előző években."

Rosberg mindössze 21 pontos lemaradása az élen álló Hamilton mögött bizakodóvá teszi Ross Brawnt, aki szerint a világbajnoki cím is benne van a pakliban. A szakember szerint Rosberg következetes teljesítménye és a W03 sebessége mindenképpen kellő alapot szolgáltat az optimizmusra.

„Nico nagyon jól vezet, az autó rendkívül versenyképes, és Nico egy futamgyőzelemre van csak a világbajnokság éllovasától. Harcolnunk kell mindennel, hogy elérjük a lehető legjobb eredményt, amire képesek vagyunk, és majd meglátjuk, hogy alakul, és nincs semmi indoka, hogy miért ne tennénk."

000 facebook_banner.jpg

Brawn elmondta, hogy módosítottak a hidraulikus kapcsoló elgondolásán azt követően, hogy Kanadában a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher a DRS hidraulikus rendszerének meghibásodása miatt (a hátsó szárny nyitott állapotban beragadt) idő előtt feladni kényszerült versenyét.

„Változtattunk az elgondoláson, így biztosan kisebb lesz a valószínűsége annak, hogy ez újra megtörténjen. Ez egy nagyon jól bevált alkatrész, éppen ezért volt frusztráló, hogy éppen valami ilyen dolog okozta a problémát" – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke.

 

FormaNet

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes f1 schumacher forma1 formula1 nico rosberg ross brawn w03