2012. jún 19.

F1 A Force Indiának sürgősen változtatnia kell, ha nem akar leszakadni riválisaitól

írta: FormaNet
F1 A Force Indiának sürgősen változtatnia kell, ha nem akar leszakadni riválisaitól

A Force India tulajdonos csapatfőnöke, Vijay Mallya a napokban elismerte, csapatának sürgősen változtatásokra van szüksége ahhoz, hogy elkerülje a lemaradást eddigi riválisaitól.

Force India 2012 Kanada után.jpg

A Kanadai Nagydíj előtt Mallya még úgy gondolta, semmi ok az aggodalomra, és csapata képes lépést tartani a Sauber és a Williams istállókkal, ám a montreali eredmények némiképp megváltoztatták az indiai szakember véleményét.

Az elmúlt években folyamatos, egyenletes fejlődést mutató alakulat az év eddigi versenyei alapján úgy tűnik, kissé megtorpant. Míg két fő riválisa idén már donogót, sőt a Williams futamgyőzelmet is magáénak tudhat, addig a Force India csak küszködik a középmezőny végén.

A Sauber Sergio Pérez révén egy második, és egy harmadik helyet szerzett, míg a Williams Pastor Maldonadónak köszönhetően a Spanyol Nagydíjon futamgyőzelmet ünnepelt. Az indiai alakulat idei legjobb eredménye ezzel szemben, Paul di Resta Bahreinben megszerzett hatodik helye volt. A konstruktőrök versenyében a Sauber 58 ponttal áll a hatodik helyen, ez harminc ponttal több, mint Mallya alakulatának pontjai, és a Williams is 16 pont előnyben van előttük, a hetedik helyen. Mallya felismerte, hogy eljött az idő, amikor valamit tenni kell.

„Azt hiszem, Kanada ismét megmutatta, hogy jelenleg a Formula-1-ben nehéz bármit is megjósolni. Ez komoly verseny, a hét különböző győztessel a hét versenyen, ami jót tesz a sportnak. És bizonyára továbbra is így lesz."

„De miközben nehéz jósolni, addig arra van szükségünk, hogy még tovább emeljük a játékunkat, különösen akkor, ha az ötödik, vagy hatodik helyet akarjuk megcélozni a konstruktőrök versenyében."

„Igen, volt már ennél jobb szezonkezdésünk is, a pontokat figyelembe véve, de most a körülöttünk lévő csapatok is kivételesen jól teljesítenek."

"A csapatok, mint a Sauber és a Williams, akikhez az elmúlt pár évben hasonlóak voltunk, már szereztek dobogós helyezést, ám biztos vagyok abban, hogy a mi időnk is eljön, ha hosszútávon megfelelően tesszük a dolgunkat."

„Ez olyasmi, amit inkább előbb, mint utóbb meg kell tennünk, mert gyorsan közeledik a szezon félideje. Remélem, Valenciában visszaszerezzük formánkat, és visszatérnek a pontok is, melyekkel demonstrálhatjuk a bennünk rejlő potenciált."

000 facebook_banner.jpg

Paul di Resta a Kanadai Nagydíj elején, az ötödik helyen is autózott, a nyolcadik rajtkockából indulva, ám a verseny közben elveszítette sebességét, így még pontszerző helyen sem sikerült célba érnie. Mallya elismerte, hogy a montreali eredmény frusztráló volt, ám biztatónak nevezte, hogy sikerült feltárni az eredménytelenség okát.

„Az eredmény tekintetében általánosságban csalódottak voltunk, de pozitív azt tudni, hogy a legtöbb hétvégén gyors az autónk. Az ígéretes rajt után, amikor Paul feljött az ötödik helyre, egyszerre minden rosszra fordult, így nem sikerült megvalósítani a jó eredményt. Kerestük a problémát, hogy mi történt a versenyen, és hiszem, hogy sikerült megértenünk, miért veszítettük el a lehetőséget" - nyilatkozta a Force India csapatfőnöke.

 

FormaNet

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 williams forma1 formula1 force india sauber vijay mallya paul di resta kanadai nagydíj 2012 európa nagydíj 2012