2012. jún 19.

Norbert Haug: Ha Sanghajban kezdődik a bajnokság, most Rosberg állna az élen

írta: FormaNet
Norbert Haug: Ha Sanghajban kezdődik a bajnokság, most Rosberg állna az élen

A Mercedes 26 éves pilótája, Nico Rosberg rendkívül bizakodóan tekint az Európa Nagydíjra. A Kínában F1-es pályafutása első győzelmét megszerző 26 éves pilóta meg van arról győződve, hogy jelenleg a Mercedes W03 a mezőny leggyorsabb autója, és a Monacói Nagydíj eredményei alapján úgy véli, Valenciában is nagy esélyekkel indul.

Rosberg Valencia előtt.jpg

A Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery is egyet ért Rosberggel, már ami a Mercedes W03 esélyeit illeti, hiszen pár napja a szakember kijelentette, hogy Schumachert tartja a valenciai időmérő és a verseny nagy esélyesének.

Rosberg rendkívüli bizakodásában érdekes kijelentést tett: „Úgy érzem, képesek lennénk megnyerni minden futamot"

A világbajnoki pontversenyben jelenleg Nico Rosberg 21 pontos hátrányban van az éllovas Hamilton mögött, ezzel az ötödik helyen áll jelenleg a pilóták versenyében, ám úgy véli, a világbajnoki cím megszerzése még mindig lehetséges a számára.

„Ez még lehetséges. Igen, Kanadában kicsit hátra léptünk..." - utalt a Montrealban elért hatodik helyezésére.

Sokan azonban úgy vélik, a valenciai pálya, és főleg a várható forróság úőjra előhozhatja a Mercedes W03 év elején tapasztalt problémáit, elsősorban a gumikezelés kapcsán.

A Mercedes motorsport igazgatója, Norbert Haug azonban nem ért egyet ezzel a véleménnyel:
„Nem hinném. Nico tempója Kanadában, a negyven fokos pályahőmérséklet mellett is megmutatta, hogy az autó extrém körülmények között is jó."

Rosberg egyet ért Hauggal: „Hatalmas haladást értünk el ebben a tekintetben"

A Mercedes csapatfőnöke Ross Brawn a legfontosabb célként a megbízhatósággal kapcsolatos problémák megszüntetését jelölte meg a brackley-i székhelyű alakulat számára.

000 facebook_banner.jpg

„A rendelkezésünkre álló lehetőségek alapján mindkét pilótánknak megbízható autót kell, hogy tudjunk adni, hogy tiszta hétvégéjük legyen."

Norbert Haug érdekesen érvelt Rosberg világbajnoki esélyeit illetően, ugyanis kijelentette, ha a bajnokság áprilisban a sanghaji versennyel kezdődött volna, akkor most Rosberg vezetné a pontversenyt.

"Célunk az, hogy megmaradjon továbbra is ez a tendencia" – nyilatkozta Haug.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes f1 valencia forma1 európa nagydíj norbert haug nico rosberg ross brawn w03