2012. jún 20.

F1 Webbert az idei eredményei tarthatják jövőre is a Red Bullnál

írta: FormaNet
F1 Webbert az idei eredményei tarthatják jövőre is a Red Bullnál

A Red Bull ausztrál pilótájának, Mark Webbernek a jövője minden évben a találgatások kereszttüzébe kerül, köszönhetően annak, hogy csapata - ellentétben Sebastian Vettellel - évente hosszabbít, egy éves időtartamra a 35 éves pilótával. A pletykák az év végi nyugdíjazásáról, és a legkülönfélébb átigazolásokról szólnak, idén például a Ferrarival hozták hírbe, és ez a találgatás igen sokáig tartotta magát, mindaddig, amíg az ausztrál határozottan meg nem cáfolta. Webber egyértelműen a Red Bullnál szeretne maradni, és úgy érzi, hogy erre megvan az esélye, amennyiben idén továbbra is sikerül jó eredményeket elérnie.

Webber marad ha az eredmények jók.jpg

Mark Webber idén egészen más formát mutat, mint az előző évben. Jelenleg mindössze hat pont választja el a pontversenyben 85 ponttal a harmadik helyen álló csapattársától, Sebastian Vetteltől, és kettőjük együttes, kiegyensúlyozott remek teljesítményének köszönhetően, a Red Bull vezeti a konstruktőri bajnokságot, 31 ponttal megelőzve a második helyen álló McLarent Az idei évben ráadásul Webbernek nem kellett sokáig várnia a futamgyőzelemre sem, éppen ezért bizakodó a jövő tekintetében.

„A helyzet attól is függ, milyen eredményeket sikerül idén elérnem. Ez az év meglehetősen ellentmondásos. A Monacói Nagydíjig még dobogón sem voltam, ott pedig nyerni tudtam. Az időmérőkön viszont rendre jól mentem."

„Megnyugtató számomra, hogy jól megy a vezetés, és látható a különbség az előző évi helyzethez képest. Nyilván rengetegen vannak, akik szeretnének a Red Bullhoz jönni, de a kérdés az, hogy a csapat akar-e változtatni?"

„Biztos, hogy ez a kérdés Christiant (Horner) és Adriant (Newey) illeti meg. És Dietrich-et (Mateschitz) illetve Helmutot (Marko). Majd meglátjuk, mi történik. Én csak végig odafigyelek arra amit csinálok, és úgy hiszem, ezt elég jól végzem."

„Jelenleg még nincs szerződésem a következő évre, csakúgy mint tavaly ilyenkor, vagy az azt megelőző évben. A szerződésem egy évre szól, de eddig a lejárat után sosem kerültem a (pilóta) piacra olyan értelemben, hogy mindig megújítottuk a szerződést a Red Bull-lal."

„Meglátjuk, mi lesz a végén, de hasonló lehet az előző évekhez. Ezt úgy értem, hogy nem kell majd a piacra mennem munkát keresni, mert az eredményeim magukért beszélnek."

000 facebook_banner.jpg

Webber ismét - immáron sokadszorra - cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint a Ferrarihoz tartana, Felipe Massa helyére.

„Semmi sincs a mai napig sem. Nem kaptam ajánlatot a Ferraritól. Tudom, hogy az emberek sokat beszélnek erről, és keveset Felipe Massa jó Monte Carlo-i hétvégéjéről. Megtarthatják Felipét, ha sikerül megváltoznia, ez az egyetlen valódi lehetősége. Lehet, hogy a csapaton belül beszéltek rólam, de velem nem beszéltek" – nyilatkozta a Red Bull 35 éves pilótája.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 red bull formula1 mark webber