2012. jún 27.

F1 Haug: Schumacher nem kritizál minket, nem zajong a médiában, és hitelesen tudott örülni Valenciában

írta: FormaNet
F1 Haug: Schumacher nem kritizál minket, nem zajong a médiában, és hitelesen tudott örülni Valenciában

Michael Schumachert valenciai harmadik helyezése némiképpen kibillentette abból a frusztrált állapotból, melybe az idei szezon pechsorozata miatt került, ám a hétszeres világbajnokot az eredmény nem befolyásolja a jövőjét érintő kérdés eldöntésében, amit a szezon későbbi részében akar csak meghozni. A csapat vezetése a valenciai siker után úgy gondolja, idén további dobogós helyek várnak még a német legendára, és a Mercedes motorsport igazgatója, Norbert Haug rendkívül elismerően nyilatkozott a bajnokról, nem csak az eredmény tekintetében.

Schumacher Valencia 2012.jpg

Az egész évben az autó megbízhatatlansági problémáival küszködő Schumacher az Európa Nagydíjon állhatott először dobogóra visszatérése óta, és ez az eredmény Norbert Haug a Mercedes motorsport igazgatója szerint nagyon fontos a továbbiakkal kapcsolatban is.

„Ez fontos volt, és további dobogók is jöhetnek, amennyiben olyan autót tudunk neki biztosítani, ami szükséges számára mind a sebesség, mind pedig a megbízhatóság tekintetében."

„Az eredménytelensége az idei szezonban nem a vezetői képességein múlott, sőt méltányosan minden bizonnyal 60-70 pontot gyűjtött volna, - ha nincsenek ezek a technikai problémák - ami jól jött volna neki és a csapat számára is a konstruktőrök versenyében. De nem tudtuk ezt megszerezni, mert valami mindig elromlott."

„De azt hiszem, már megfelelően nyomjuk a dolgot, és ha jobban nyomjuk, az nagyobb kockázattal jár, mint ha lassúak vagyunk, de megbízhatóak. Szóval a harmadik évünkben is még mindig tanulunk. De ha figyelembe vesszük a többiekhez képest korlátozott költségvetésünket, összességében jó munkát végeztünk, és az irányunk is jó."

Schumacher az Európa Nagydíj előtt összesen két pontot szerzett annak ellenére, hogy mind Ausztráliában, Kínában és Monacóban is nagyon ígéretesnek mutatkozott a versenye, ám önhibáján kívül történt vele az, ami történt. A folyamatos fejlődés a problémák ellenére is egyértelmű, ám Haug úgy véli, ezek nem befolyásolják egy újabb szerződés aláírását.

Haugtól is megkérdezték, hogy a dobogós helyezés megváltoztathatja-e a jövővel kapcsolatosan tervezett programot, melyre a szakember így válaszolt: „Nem, valóban nem. Ez egy teljesen külön történet, erről majd később beszélgetünk vele."

000 facebook_banner.jpg

„Nem szeretnénk, ha azt írnák, hogy azon ábrándozunk, hogy a 23 pont Valenciában (Schumacher és Rosberg közösen ennyi pontot gyűjtöttek) mennyire jó eredmény."

„Michael egy remek sportember, és ezt már többször is bizonyította második pályafutása során, és azt is, hogy mennyire nyitott, nyitott a kritikákra is. Ő valóban egy kiegyensúlyozott srác, és a fiúk felnéznek rá, mert nem kritizál minket, nem zajong a médiában, és hitelesen tudott örülni Valenciában"

„Pedig mondhatta volna: 91 versenyt megnyertem, mindek örüljek? De ő hitelesen örült, és rossz, ha azt mondják, hogy ezt örökölte (a kiesések utáni harmadik helyet) Egy körrel a vége előtt még ötödik volt, és én tudnék sok olyan történetet mondani, ahol ötödik volt, de a dolgok pont ellene játszottak. Amit mi Valenciában láthattunk, az a valódi sebesség igenis ott volt."

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

mercedes f1 schumacher valencia forma1 európa nagydíj formula1 norbert haug