2012. júl 07.

F1 Norbert Haug: Schumacher szerződése nem egy pókerjátszma

írta: FormaNet
F1 Norbert Haug: Schumacher szerződése nem egy pókerjátszma

Schumacher éhes még a versenyzésre, de a szerződéshosszabbítás várat magára. Norbert Haug a Mercedes motorsport igazgatója tagadta, hogy póker játszmába kezdtek volna Michael Schumacher Mercédeszes szerződése kapcsán.

Schumacher-Haug.jpg

A csapatfőnök Ross Brawn a héten azt nyilatkozta, hogy a Mercedes és a hétszeres világbajnok még a nyár folyamán eldönti, ki lesz Nico Rosberg 2013-as csapattársa. Az eddig elmondottak alapján Schumacher kezében van a döntés, hogy meghosszabbítja-e a szerződését. (erről itt olvashattok)
A 43 éves hétszeres világbajnok tagadott mindenféle elképzelést, miszerint október előtt hozna bármiféle döntést is a jövőjével kapcsolatban.

„Az a helyzet, hogy nyugodt körülmények között szeretnénk megoldani a kérdést" – nyilatkozta a Mercedes Motorsport igazgatója.

Silverstone-ban adott nyilatkozatában tagadta, hogy nyomást gyakorolnának egymásra ez ügyben.
„Nagyon fontos, hogy egy közös döntés szülessen."

„Sok pletyka elhangzott, miszerint Michaelé a döntés, de ő mindig is azt hangsúlyozta, hogy egy csapatként kell megegyezniük. Nem pókerezhetünk a szerződés kapcsán," – mondta a német.

Haug tagadta azon híreszteléseket is, miszerint Schumacher a pilótapiacon nézelődne másik csapat után. Szerinte a német legenda szerves része az ezüst nyilaknak és nem kacsintgat más istállók felé.
Ez azt jelenti mindössze, hogy időt kell hagynunk magunknak."

Egyelőre azonban Haug sem tudja, hogy Schumacher visszavonul a versenyzéstől, vagy szerződést hosszabbít.

„Majd meglátjuk mi lesz. Ha tudnánk, akkor nyilván bejelentenénk már most," nyilatkozta Haug.

„Egyelőre erre még nem állunk készen, kis időt kell még adnunk magunknak."

Azonban tény, hogy Schumacher szerepe a Mercedesnél nagyon hasonló, mint anno a Ferrarinál, hisz mindkét helyen újjá kellett építeni egy csapatot, ami a maranellóiaknál 5 egymást követő címet eredményezett.

„Nem látok különösen komolyabb különbséget aközött, mint, amit akkor tettem és, amit most szeretnék elérni," – mondta a hétszeres világbajnok a spanyol El Pais-nak.

Arra a kérdésre, hogy mennyire éhes még a versenyzésre és a sikerre, Schumacher ennyit mondott: "A visszavonulásom és a 40. életévem betöltése után, úgy gondoltam, hogy a Formula-1-es pályafutásomnak vége, de lám itt vagyok! Nem tudom megmondani, mi fog még történni velem mostantól, de az állóképességem jó, nincsenek fizikai problémáim és rendkívül erősnek érzem magam."

000 facebook_banner.jpg

A csapattárs Nico Rosberg, aki szeretné, ha a legenda jövőre is a Mercedesnél versenyezne, kissé viccelődve szólalt fel azokban a kérdésekben, amelyek Schumacher küszöbön álló szerződését firtatták.

„Igen két évig marad, de 43 millió eurós fizetést szeretne, ami szerintem őrültség" - nyilatkozta Rosberg a Berliner Zeitungnak, mielőtt nevetésbe tört volna ki.

„Igazából csak vicceltem! Őszintén megmondva nem tudom, hogy fog dönteni."

Szöveg: FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

mercedes f1 schumacher forma1 formula1 norbert haug nico rosberg