2012. júl 08.

F1 A Mercedes esőtánca nem tartott ki a versenyre

írta: FormaNet
F1 A Mercedes esőtánca nem tartott ki a versenyre

A Mercedes versenyzői egész hétvégén az esőben bíztak, ami végül nem érkezett meg a silverstone-i versenyre. Michael Schumacher a harmadik helyről rajtolva végül hetedikként ért célba, míg csapattársát Nico Rosberget még egy boxutcai hiba is hátráltatta, és csak egy 15. helyet tudott megszerezni.

schumi-silverstone.jpg  

Michael Schumacher: Elértük azt, ami ma lehetséges volt számunkra, és amivel meg kell elégednünk. A verseny vége felé meglehetősen versenyképesek voltunk, de összességében már előzetesen is tudtuk, hogy normál körülmények között a pálya karakterisztikája nem kedvez nekünk, és esőben bizonyára jobb helyen végeztünk volna. Ennek ellenére sikerült néhány pontot szereznünk, ami nagyon fontos a csapat számára. Most már következő hazai versenyünkre, Hockenheimre összpontosítunk, ahol úgy néz ki, hogy talán jobban alakulhatnak majd a dolgaink. Minden motorsport rajongónak üzenem, hogy továbbra is számítunk támogatásukra.  Mint mindig, Németországban, egy nagyon különleges hétvégénk lesz, és szeretnénk velük együtt ünnepelni. Biztos vagyok abban, hogy ott lesztek Hockeinheimben!’

Nico Rosberg: Az egész hétvége nem úgy alakult, ahogy elterveztük, ami számomra kicsit váratlan és elég kiábrándító volt. Volt egy gyenge rajtom, és úgy általában nem volt meg a megfelelő tempóm. Aztán jött még a második boxkiállás, ami visszavetett, szóval összességében ma tényleg semmi nem jött össze. Most keményen kell dolgoznunk, hogy a következő, hazai versenyünkre tovább fejlesszük az autót. Hockenheim egy teljesen más pálya, mely elvileg jobban illeszkedik az autónkhoz, és reméljük, hogy ott minden rajongónknak egy remek show-t tudunk majd nyújtani.

000 facebook_banner.jpg

Ross Brawn (csapatfőnök) : Ma a negyedik legjobb csapat voltunk, ezt tükrözi Michael 7. helye is. Világos, hogy száraz pályán nem voltunk olyan versenyképesek, mint szombaton az esőben, és most kielemezzük majd az adatokat, hogy megtaláljuk ennek okait. Mindkét pilótánk szemcsésedést tapasztalt az opciós gumikon, Michael az első etapjában, Nico pedig az utolsón, ami minden bizonnyal a verseny fontos részein veszélyeztette a versenyünket. Michael magabiztosan versenyzett, és védte pozícióját a körülötte lévőkkel szemben, az utolsó etapban pedig különösen versenyképes volt, sőt megfutotta saját legjobb idejét a utolsó körében. Nico versenye már a rossz rajt után veszélybe került, amikor az első körben egészen a 15. helyig csúszott vissza. Ettől kezdve egy fárasztó csatában küzdött, és nehéz volt tiszta pályát találni számára, ami tovább bonyolította a dolgokat. Megpróbáljuk a hétvége pozitívumait nézni – beleértve, hogy vizes körülmények között mennyire versenyképesek vagyunk – és továbbra is keményen dolgozunk, hogy levonjuk a tanulságokat mielőtt Hockenheimbe érkezünk.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

 

Szólj hozzá

mercedes f1 schumacher forma1 formula1 silverstone nico rosberg ross brawn brit nagydíj 2012