2012. júl 08.

F1 Silverstone dobogósai hálásak a rajongóknak a kitartásért

írta: FormaNet
F1 Silverstone dobogósai hálásak a rajongóknak a kitartásért

A 63. Brit Nagydíj futamgyőztese, Mark Webber nagyszerű versenyt futott, mint ahogy a mögötte célba érő Fernando Alonso is, aki a pole-ból rajtolhatott, majd összességében 44 kört töltött az élen, ám végül a rosszabb gumitaktika miatt elvesztette vezető pozícióját. A harmadik helyen célbaérő Sebastian Vettelnek köszönhetően a Red Bull kettős dobogónak örülhetett Silverstone-ban, így természetesen a csapat mindkét pilótája elégedetten távozhat egy kis pihenőre, de a Ferrari bajnoka sem szomorkodott, hiszen továbbra is vezeti a világbajnokságot.

webber-silverstone.JPG 

Mark Webber idén Monaco után egy újabb legendás helyszínen is futamgyőzelmet ünnepelhetett, és ezzel 13 pontra csökkentette lemaradását a világbajnoki pontverseny élén álló Fernando Alonsóhoz képest.

"Nagyon érdekesen alakult a verseny, a start után Fernando nagyon jó tempót diktált, végül egy kis stratégiai dolog döntött, hiszen Fernando más gumin kezdett. Nem adtuk fel, kemény nyomtuk, és nagyon szoros volt a verseny, de végül nekünk sikerült mindebből tőkét kovácsolnunk. Ez egy nagyon különleges győzelem a csapatunk és a Renault számára is. nagyon büszke vagyok rájuk, és köszönet az összes rajongónak azért, hogy itt voltak velünk az elmúlt napokban.”

 

Fernando Alonso a Brit Nagydíj 55 köréből 44 kört töltött az élen, ám a balul sikerült gumitaktika miatt a hajrában szenvedett a lágy Pirelliken, így kénytelen volt átadni elsőségét a red bullos riválisának. A spanyol ettől függetlenül boldog a megszerzett második helyével, hiszen immár 129 pont sorakozik a neve mellett, amivel továbbra is vezeti a világbajnokságot.

"Nagyon közel voltunk ma a győzelemhez, de a végén Mark sokkal gyorsabb volt. megérdemelten nyert, ezért gratulálok neki. Nagyon büszke vagyok a Ferrarira, amiért sikerült az elmúlt pár hétben előrelépnünk. Azt hiszem most már a helyes irányba vagyunk. Köszönet minden rajongónak, hogy a rossz időjárási viszonyok mellett is végig kitartottak. Remélem, hogy élvezték a mai show-t, jövőre pedig ismét találkozunk. A legfontosabb cél számunkra a bajnokság, és ma pontokat veszítettem Markkal szemben, más területeken viszont extra pontokat gyűjthettünk” – utalt a kétszeres világbajnok csapattársa remek szereplésére.

000 facebook_banner.jpg

Sebastian Vettel a negyedik helyről kezdte meg az idei szezon kilencedik versenyét, végül egy jó taktikával maga mögé utasította a kettes számú Ferrarit, és ezt követően kényelmesen megszerezte a dobogót érő harmadik helyet, a bajnoki pontversenyben pedig jelenleg 100 ponttal szintén a „bronzérmes” helyet foglalja el.

"Ez egy érdekes verseny volt. A rajtom nem sikerült annyira jól, és egy pozíciót veszítettem Felipével szemben. Keményen küzdöttünk, ami nagyon szórakoztató volt, de akkor nem tudtam megelőzni. Ezt követően egy helyes stratégiával sikerült visszaszereznem a pozíciót, és nyilvánvalóan mindig találunk egy kis extrát a gumikban. Mindent összevetve nagyon boldog vagyok, Mark megérdemelte a győzelmet, és nagyon örülök, hogy jó eredményt szállíthattunk a csapatnak. Köszönöm a rajongóknak, hogy kitartottak, pedig néha elég szörnyű volt ott kint. Ma végre kisütött a Nap, és a brit nyár megmutatta legjobb arcát. Nagyon várom, hogy jövőre visszatérhessek.”

Világbajnoki pontverseny állása a Brit Nagydíjat követően:

1. Fernando Alonso 129 pont

2. Mark Webber 116 pont

3. Sebastian Vettel 100 pont

4. Lewis Hamilton 92 pont

5. Kimi Räikkönen 83 pont

6. Nico Rosberg 75 pont

7. Romain Grosjean 61 pont

8. Jenson Button 50 pont ...

Konstruktőrök:

1. Red Bull 216 pont

2. Ferrari  152 pont

3. Lotus 144 pont

4. McLaren 142 pont

5. Mercedes 98 pont

6. Sauber 60 pont

7. Williams 47 pont

8. Force India  44 pont ...

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

f1 fernando alonso silverstone mark webber sebastian vettel brit nagydíj formula-1