2012. júl 21.

F1 A Lotus kissé csalódott, ám mégis bizakodóan tekint a holnapi versenyre

írta: FormaNet
F1 A Lotus kissé csalódott, ám mégis bizakodóan tekint a holnapi versenyre

Többnyire esős körülmények között zajlott a Német Nagydíj időmérő edzése. Az első felvonásban erősen kezdett a lotusos Kimi Raikkönnen, ami a későbbiekre nézve biztatónak tűnt. Ám a Q3-ban a finn pilóta nem tudta felvenni a harcot az élmezőnnyel, így a 10. helyről rajtolhat holnap, 1:45:811-es idejével, öt másodperccel elmaradva a pole pozíciót megszerző spanyol Fernando Alonso mögött.

Raikkönen Német GP időmérő 2012.jpg

„Nem lehetünk elégedettek a mai eredményünkkel. Valami problémánk volt, meg kell nézni miért nem tudtunk megfelelő sebességet futni az esős feltételek mellett. Mindenképpen kiderítjük mi volt a baj, még akkor is, ha szinte biztosra vehető, hogy holnap száraz pályán rajtolhatunk. Reméljük az autó száraz pályán ismét gyors lesz" – nyilatkozta Räikkönen az időmérőt követően.

A csapat természetesen szerette volna mindkét pilótáját a Q3-ban látni, azonban a csapattárs Romain Grosjean már a középső szakaszban kiszállt a rajtsorrendet meghatározó harcból, és a 15. pozíciót szerezte csak meg, de a váltócsere miatt még öt helyes rajtbüntetés is vár a franciára.

"Az eső úgy tűnik, hátráltatott. Mindig akkor esett a legjobban mikor gyorskörön voltam, így elég nehéz tapadást találni. Meg kell érteni miért voltam olyan messze Kimitől, mikor az eddigi versenyeken hasonló időket mentünk. Megteszünk mindent, keményen dolgoznak a mérnökök, hogy holnapra a legjobb stratégiánk és a leggyorsabb autónk legyen"- mondta kissé csalódottan Romain Grosjean.

000 facebook_banner.jpg

Alan Permane, a Lotus pályaműveleti igazgatója is szeretné tudni mi az oka az autó lassulásának.

"Frusztráló volt ez az időmérő. Száraz pályán szinte a leggyorsabbak tudtunk lenni, de amint esni kezdett mindkét autó csak küszködött. Természetesen kivizsgáljuk mi ennek az oka. Bízunk benne, hogy jók az előrejelzéseink és száraz versenyünk lesz az egész versenytáv alatt."

Az igazgató igyekezett a rajongókat biztosítani a felől, hogy mindkét pilótájuknál a legjobb stratégiát alkalmazzák a versenyen.

„ Räikkönen a 10. helyről rajtol, jó pozíciót érhet el. Romainnak a 20. helyről nehezebb lesz előre jönni. De megtaláljuk a számukra legmegfelelőbb taktikát. Előnyünkre van, hogy ez egy viszonylag könnyű pálya, és a DRS segítségével lehet pozíciókat nyerni."

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 lotus forma1 kimi raikkönen formula1 romain grosjean