2012. júl 21.

F1 A Mercedes egyik szeme sír, a másik nevet

írta: FormaNet
F1 A Mercedes egyik szeme sír, a másik nevet

A Mercedes istálló kettős érzésekkel vághat majd neki pilótái hazai futamának. A hétszeres bajnok Schumacher a harmadik, míg fiatalabb csapattársa Rosberg csak a 22. helyről indul a holnapi hockenheimi versenyen.

Schumacher Német GP 2012.jpg

Bár Michael Schumacher nem végzett az első háromban, Webber büntetését követően, Alonso mögül startolhat el a Német Nagydíjon.  A 43 éves pilóta bízik abban, hogy hazai futamán dobogóra állhat.

„Jó így kezdeni a hazai, Német Nagydíjat, hogy az ötödik és hetedik hely között vártuk magunkat, de sikerült a negyedik helyet elcsípni. Ez a pozíció a holnapi rajtrácson a harmadik helyet jelenti. Természetesen nagyon boldog vagyok és a Mercedes is, különösen úgy hogy a lelátók tele vannak. A szurkolók néha rossz teljesítményünk ellenére is támogatnak minket, szerettünk volna valamit mutatni nekik. Elégedettek lehetünk az eredménnyel, lehet, hogy jobb időt futottunk volna, ha a végén friss gumikat teszünk fel, de ennél sokkal többet nem hozhattunk volna ki az autóból a mai napon. Most a holnapi futamra kell koncentrálni. Ha száraz lesz a pálya, akkor versenyképesebbek leszünk, mint Silverstone-ban."

Az időmérőn elért 17. helyéről öt hellyel hátrébb sorolták a váltócsere miatt Nico Rosberget, így csak a 22. pozícióból vág neki a futamnak.

„Nem tudtam megfelelően felmelegíteni a gumikat a Q2-ben, így pár másodpercet veszítettem. Tegnap sem voltam magabiztos a nedves aszfalton, és erre még a váltómat is ki kellett cserélni, amiért öt helyes rajtbüntetést kaptam. De még mindig remélem, hogy tudok pontokat szerezni vasárnap. Az eddigi futamokon is rengeteg verseny, és előzés volt. Szeretnék egy jó pozícióval kedveskedni a kilátogató szurkolóknak."

Ross Brawn csapatfőnök elégedetten nyilatkozott az autó tempóját illetően.

„Eseménydús időmérőn vagyunk túl, az autó gyorsaságával meg vagyok elégedve, száraz és nedves pályán is megfelelően működött. Nico a kvalifikáció első etapjában a leggyorsabbak között volt, de az eső után az intermediate-eket nem tudta kellőképp felmelegíteni. Michael kiváló munkát végzett a Q2-ben és Q3-ban is, ő volt a negyedik leggyorsabb. Harmadik pozícióból indul, bízunk benne hogy, a rajtot követően feljebb tud majd jönni. Elégedettek lehetünk ezzel a hellyel ilyen trükkös körülmények között."

000 facebook_banner.jpg

A Mercedes alelnöke, Norbert Haug úgy véli a Német Nagydíj időjárása volt a legnagyobb kihívás eddig a szezonban. Mint a legtöbben ő is száraz versenyre számít.

„ Mindkét pilóta megtette a tőle telhető legjobbat. Talán a mostani feltételek jelentették a legnagyobb kihívást eddig. Schumacher jól futott, hatodik alkalommal van a legjobb négy között. Nico ma a tapadással küszködött és nem tudta az ideális hőfokra melegíteni az abroncsait, ami mindig fontos kérdést jelent. Miután holnap száraz idő várható, ezzel valószínűleg nem lesz gondja, és szerintem egy nagyon erős versenyt zár majd."

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

mercedes f1 schumacher rosberg forma1 formula1 ross brawn