2012. aug 22.

F1 Bottas: A Williamsben több van, mint amit a pontok mutatnak

írta: FormaNet
F1 Bottas: A Williamsben több van, mint amit a pontok mutatnak

Sir Frank Williams csapatának idei teljesítménye kétségtelenül hatalmas előrelépés a tavalyi, az istálló történelmének legrosszabb évéhez képest, és ezt a robbanásszerű fejlődést jól tükrözi a pontok tekintetében elkészült statisztika, mely szerint a 2012-es szezonban a grove-i alakulat lépett előre a legnagyobbat. A Williams tartalékpilótája, a finn Valtteri Bottas azonban úgy véli, a jelenlegi 53 pont, és az azzal járó hetedik hely, korántsem tükrözi reálisan a csapatban rejlő potenciált, és az autók sebességét.

Bottas.jpg

Egy statisztika szerint (mely a tavalyi év azonos időszakát hasonlította össze az idei szezon első 11 versenyével) a megszerzett pontok vonatkozásában, a Williams 1325 százalékos fejlődést produkált 2012-ben. (erről itt olvashattok) Bottas azonban úgy véli, sokkal gyorsabbak az autók, mint azt az eddig megszerzett pontok mutatják, és a finn abban is bizonyos, hogy a legutóbbi pár verseny is jól mutattat, hogy sokkal több pont megszerzésére van lehetőségük a szezon második felében.

Az idei évben Bottas Bruno Senna autóját vezetheti péntekenként a szabadedzéseken. Jelenleg a csapat a konstruktőrök versenyében csak a hetedik helyen áll (egyik fő riválisát a Force Indiát 7 ponttal megelőzve), és Pastor Maldonado Spanyol Nagydíjon aratott meglepetés győzelme óta nem sikerült egyik autónak sem a top hatban végezni, ennek ellenére Bottas határozottan úgy gondolja, az autó versenyről versenyre jobban teljesít.

„Határozottan javulunk, és sokkal jobban értjük az autót az év kezdetéhez képest."

„Az irány szinte mindig megfelelő. Természetesen más csapatok is jól fejlődnek, de ha sikerül jó munkát végeznünk, és mindenki tartja ezt a nyomást, azt hiszem, szerezhetünk még jó néhány fontos pontot."

000 facebook_banner.jpg

Bottas meggyőződése, hogy nem a sebesség, hanem csak a szerencse hiánya az, ami miatt Spanyolország óta nem állhattak ismét dobogóra a Williams pilótái.

„Azt gondolom, hogy azok az eredmények, melyeket elértünk ez elmúlt pár versenyen, kissé valóban szerencsétlen helyzetben történtek. Sokkal több pontot szerezhettünk volna, ha nem áll mellénk a balszerencse. Az autóban sokkal több van, mint amennyi látszik" – vélekedett Bottas, akinek hosszútávú tervei vannak a Williamsszel, és aki nem teljesen esélytelen arra, hogy esetleg jövőre Bruno Sennát váltsa a grove-i csapatnál.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá Facebook profiloddal alul!

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

 

Szólj hozzá

williams forma1 formula1 valtteri bottas