2012. okt 02.

F1 Brawn: Lewis nem kiváltságot, hanem egyenlőséget kért Nicóval szemben

írta: FormaNet
F1 Brawn: Lewis nem kiváltságot, hanem egyenlőséget kért Nicóval szemben

Nico Rosberg továbbra is kitart azon állítása mellett, hogy abszolút nem aggódik amiatt, hogy Lewis Hamilton mellett másodhegedűs szerepet játszana a jövő évben. Örömmel elfogadja az új kihívást és úgy véli, jövőre egyenrangú társa lesz a Mercedesnél. Ezt az állítását megerősítette a csapatfőnök, Ross Brawn is, aki emiatt abszolút nem aggódik és szerinte egy nagyon erős pilótapárossal szállhatnak harcba a 2013-as világbajnoki címért.

rosberg - hamilton.JPG 

A Mercedes jövő évi  újdonsült párosítása nem is annyira új, csak a Formula-1-ben. Valószínűleg nem mindenki emlékszik pályafutásuk kezdetére, de még anno kisebb kategóriákban, fiatalabb korukban Lewis Hamilton és Nico Rosberg már versenyeztek egymással.

Rosbergnek az elmúlt éveket sikerült uralni Michael Schumacher mellett, de a 27 éves versenyzőt jogosan aggaszthatja az a tény, hogy egy hozzá nagyon hasonló korú, fiatalabb versenyző csatlakozik majd a csapathoz. Amikor megkérdezték, hogy mennyire aggódik Hamilton érkezése miatt, a 2012-es Kínai Nagydíj győztese így nyilatkozott:  „Abszolút nem. Ismerem a szituációt. Lewis egy nagy kihívás lesz, de örömmel elfogadom. Ő az egyik legjobb versenyző jelen pillanatban, de úgy gondolom, fel tudom mérni ennek a súlyát.”

Hamilton csatlakozásának bejelentését követően, Nico Rosberg, Ross Brawn és Norbert Haug is kihangsúlyozta, hogy 2008 világbajnoka nem lesz elsőszámú versenyző a csapatnál.

„Ez így van. A szerződésemben is az áll, hogy egyenlő feltételeket kapok, akárki is legyen a csapattársam” - reagált Rosberg.

2007-ben Hamilton ezt nem teljesen így gondolta, és elég keményen összecsaptak akkori csapattársával, Fernando Alonsóval.

„Azt hiszem, mindketten elég okosak vagyunk ahhoz, hogy ezt elkerüljük” – mosolygott az ifjabb Rosberg, akinek szavait erősíti Ross Brawn azon kijelentése is, hogy Hamilton sosem kért tőlük olyat, hogy ő legyen a csapat elsőszámú pilótája, sőt ugyanolyan esélyeket szeretett volna, mint német csapattársa.

„Lewis sosem kérte, hogy prioritást élvezzen, csak annyit, hogy egyenlőséget” – mondta el Brawn az Autosportnak.

Annyit mondott, nem vágyik arra, hogy bármiféle különleges bánásmódot vagy egyedülálló adottságokat kapjon. Lewis csak azt reméli, hogy esélyegyenlőség lesz a csapatnál, és mi is ezt szeretnénk. A beszélgetésünk erről a témáról viszonylag rövid volt, és rendkívül nagy hatással volt rám, ahogy a dolgokat látta. Nem volt vita köztünk emiatt.”

A csapatfőnök azt reméli, hogy nem lesznek problémák a pilótái között és megmaradhat a baráti viszony, mint anno, amikor együtt versenyeztek.

„Nagyon jó ex-kollegák és barátok is, és úgy tudom, többször együtt is utaznak a versenyekre. Nico már többször jelezte, mikor a dolgok előrehaladtak, hogy nagyon is izgatott Lewis csatlakozása miatt. Nagyon pozitívan látom a dolgot. Teljesen normális, ha egy versenyző megpróbálja legyőzni csapattársát, mi sem akarnánk olyan pilótát, aki nem akarja. Azonban fontos, hogy ez a helyes módon történjen. Úgy hiszem, ez egy nagyon jó kombináció lesz.”

000 facebook_banner.jpg

A csapatfőnök természetesen optimista abban a tekintetben is, hogy Hamilton gyorsan alkalmazkodni tud majd a Mercedeshez.

„Meg van nekünk is a véleményünk, hogyan közelítsük meg a dolgokat és nyílván ez meg van Lewisnál is. Én optimista vagyok ilyen téren, hogy egy erős csapat fog összeállni, nem csak velem, hanem a csapat többi tagjával is.”

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes f1 lewis hamilton nico rosberg ross brawn formula-1