2012. okt 03.

F1 Mercedes: Erős motor, rajongók és aerodinamika - Japán Nagydíj futamelőzetes

írta: FormaNet
F1 Mercedes: Erős motor, rajongók és aerodinamika - Japán Nagydíj futamelőzetes

A hétvégén idei 15. állomásához érkezik a száguldó cirkusz, a Japán Nagydíjra, Szuzukába. Az elmúlt hétvége eseményei igencsak felkavarták az állóvizet a Mercedes háza táján, hiszen a bejelentés Hamilton érkezéséről egyértelművé tette, hogy a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher a szezon végén elhagyja a csapatot. Jelenleg azonban csakis a hátralévő futamokra koncentrálnak, hiszen a konstruktőri bajnokságban az idén kiváló formában lévő Sauber lemaradása mindössze 35 pont az ötödik helyen álló Mercedeshez képest, ami korántsem behozhatatlan hátrány. Schumacher, aki pályafutása során hat alkalommal nyert Japánban, kedvezőtlen hírek ellenére is motivált, ráadásul a szuzukai aszfalt az egyik kedvenc pályája.

schumi-silverstone.jpg

Michael Schumacher: A motivációm az előző héti hírek után is teljesen rendben van, különösen azért, mert Szuzuka számomra a szezon egyik kiemelt eseménye. Élvezem a pályát, egyes szakaszai olyan kihívást jelentenek a pilóták számára, mint sehol máshol. Azután ott vannak a rajongók is: szeretik az autóversenyeket, és boldogság érezni a szenvedélyüket. Nagy rajongója vagyok a japán konyhának is, így mindig boldogan utazom erre a versenyre. Logikus, hogy szeretnék jó eredményt elérni ezen a kiemelt versenyen, bár az esélyeim igen korlátozottak a rajtbüntetés miatt. De én mindig úgy közelítettem meg az ilyen dolgokat, mint egy kihívást.

Nico Rosberg: Az elmúlt néhány versenyen Szingapúrban értem el a legjobb eredményt, így remélem ez a kezdete volt egy javuló tendenciának, mind számomra, mind a csapat számára. Nagyon várom már, hogy Japánban ezen a hétvégén a munkánk során a legjobbat hozzuk ki az új aerodinamikai csomagunkból, és az újításokból. Szuzuka egy nagyon izgalmas pálya, amely minden pilóta kedvence is, az érdekes kanyarkombinációival, és az egyedülálló vonalvezetésével. Várom azt is, hogy újra találkozzam a japán szurkolókkal, aki hatalmas szenvedéllyel viseltetnek a sport iránt, és mindig lelkesen támogatják is azt.

Ross Brawn, csapatfőnök: Szuzuka egy fantasztikus versenypálya, és lenyűgöző az a támogatás, amit a Formula-1 a japán szurkolóktól kap minden évben. Ők valóban szeretik ezt a sportot, és mindig csodálatos látni a lelkesedésüket, amikor reggelente megérkezünk a pályára. A pálya népszerű a pilóták körében, ez egy kihívást jelentő rajzolatú aszfalt, és Szuzukában az elmúlt években láthattunk már jó pár nagyon izgalmas, és döntő fontosságú versenyt. A csapat nagyon várja már, hogy még több időt töltsünk a folyamatban lévő munkáinkkal, hogy optimalizáljuk az új fejlesztéseinket, és hogy keményen dolgozzunk egy jó hétvégéért.

000 facebook_banner.jpg

Norbert Haug, Mercedes motorsport alelnök: Szuzuka egyike a világ legnagyobb kihívást jelentő pályáinak, és ha a pilótákat arra kérnénk, hogy osztályozzák az aszfaltcsíkokat egytől tízig, biztos vagyok benne, hogy erre nagy átlagban tizessel szavaznának. Ez egy klasszikus pálya: szinte minden kanyar kihívást jelent, mint ahogy a gyors emelkedők is. Valóban komoly aerodinamikai teljesítményre van szükség. A körök átlagos sebessége hasonlatos  Silverstone-hoz, és a motorokat a körnek több mint 2/3-án padlógázzal nyomják. A motor teljesítménye, és a jó vezethetőség mellett az egyik legfontosabb dolog az aerodinamika.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes schumacher forma1 japán nagydíj formula1 nico rosberg ross brawn