2012. okt 31.

F1 A Pirelli nem hisz egy újabb gumiháborúban

írta: FormaNet
F1 A Pirelli nem hisz egy újabb gumiháborúban

A Pirelli a Formula-1-be való visszatérése óta szinte folyamatosan kritikák kereszttüzében áll, elsősorban azért, mert sokan úgy vélik, az abroncsoknak túlzott befolyása van a versenyeredményekre. A cég többször is nyilatkozta, hogy a gyorsan kopó gumikkal csupán a feléjük megfogalmazott kérésnek igyekeznek eleget tenni, ám ennek ellenére vannak akik úgy gondolják, az olasz gyártó nincs minden tekintetben a helyzet magaslatán. Nem egyszer megfogalmazódott már az a kérdés, szükség van-e arra, hogy fenntartsák az F1-ben a gumiszállító kizárólagosságát? A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery Indiában ismét kétségeit fogalmazta meg egy újabb gumiháború kapcsán.

Pirelli.jpg

Egyes jelentések szerint Indiában elkezdődött Bernie Ecclestone és a Pirelli között a tárgyalás, mely legfontosabb kérdése az olasz gumiszállító 2013 utáni szériában maradása.

A német Spox újság szerint Hembery kétségét fejezte ki azokkal a találgatásokkal kapcsolatosan, hogy véget érne a kizárólagos gumiszállítói időszak, és újra megjelenhet az F1-ben a verseny gumifronton is.

000 facebook_banner.jpg

Arra a kérdésre, hogy el tudná-e képzelni, hogy élvezetes lehetne egy újabb gumiháború, Hembery így válaszolt:”Egyértelműen az.”

Michelin f1.jpg

„Személyes véleményem alapján, én mindig várom a versenyt. Mindig élvezetesebb, ha legyőzhetjük a vetélytársakat. Mindemellett azonban szükséges figyelembe venni a pénzügyi körülményeket is. A csapatok nem érdekeltek egy újabb gumiháborúban. Mint ahogy a gumigyártók számára is nagyon nehéz felbecsülni a csapatok részét a sikerben.”

„Nagyon nyomós érvekre van szükség ahhoz, hogy egy napon ismét visszatérjen a nyílt (gumi) verseny” – vélekedett a Pirelli motorsport igazgatója.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

pirelli forma1 formula1 gumiháború paul hembery