2012. nov 27.

F1 Ross Brawn: A Red Bull öröme nem fog sokáig tartani

írta: FormaNet
F1 Ross Brawn: A Red Bull öröme nem fog sokáig tartani

A Red Bull Racing idén világbajnoki mesterhármast ünnepelhetett egyéniben és a konstruktőrök között is, ám a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn úgy véli, a felhőtlen örömünnep nem fog sokáig tartani Milton Keynesben, hiszen annyira nagy a megfelelési kényszer, hogy máris a jövő évre kell fókuszálni.

ross brawn.jpg

Sebastian Vettel és csapata hatalmas eredményt ünnepelhetett hétvégén Brazíliában, és ha valaki, akkor Ross Brawn biztosan tudja mit jelent zsinórban háromszor is a királykategória legjobbjának lenni, hiszen 2000-2004-ig a Ferrari és Michael Schumacher uralta a szériát. 

„Versenyt nyerni hatalmas kihívás, és igazán különleges dolog annyi versenyt nyerni, hogy az bajnoki címet jelentsen. Még ennél is különlegesebb mindezt megismételni a következő évben is. De tudom, hogy ez az öröm rövid életű lesz abban a tekintetben, hogy már most a jövő évre kell gondolni”- mondta a Mercedes csapatfőnöke, aki a Ferrarinál töltött évei alatt mindezt már megtapasztalta.

„Nálunk is ugyanez volt a helyzet. Fantasztikus dolog volt nyerni, de mindig ott volt a következő év miatti nyomás, mert szerettük volna újra és újra megismételni. Az F1 annyira intenzív sport, hogy nagyon ritkán lehet hátradőlni, és azt érezni, hogy fantasztikus munkát végeztünk. Az eredmények miatti lelkesedés mellé olyan érzések is párosulnak, mint a kudarctól való félelem a következő évre, és ezek nagyon vegyes érzelmek.”

„Nagyon különleges dolog megnyerni mindkét világbajnoki címet, majd ezt megismételni. Ez nagyszerű eredmény, és olyan dolog, amire büszkének kell lenniük.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 red bull ross brawn formula-1