2013. jan 11.

F1 A Williams fél évet jósol Bottasnak a teljes kibontakozáshoz

írta: FormaNet
F1 A Williams fél évet jósol Bottasnak a teljes kibontakozáshoz

Valtteri Bottas tesztpilótaként tavaly az egyik Williamsszel rendszeresen részt vett a pénteki szabadedzéseken, idén pedig Pastor Maldonado mellett már élesben is bizonyíthat.  A finn tehetségnek annyival könnyebb dolga van, hogy a csapatot jól ismeri, és majdnem minden pályán körözött F1-es autóval, ám a csapat társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Toto Wolff szerint így is türelmesnek kell lenni a 22 éves újonccal.

valtteri bottas_1.jpg

 

Valtteri Bottas 2012-ben a legtöbb nagydíj péntek délelőttjén lehetőséget kapott a Williamsnél az autó tesztelésére. Két hónap múlva a 22 éves újonc már versenyzőként kezdheti meg F1-es karrierének építését a legendás alakulatnál. Bottas természetesen alig várja a szezonkezdést, sőt utólag elismeri, hogy tavaly nagyon nehezen adta vissza az autót Bruno Sennának.

„Mentálisan nagyon kemény volt, hogy amikor az edzés végére már megtaláltam a megfelelő ütemet, akkor kellett visszaadnom az autót. Tudtam, hogy csak akkor vagyok képes megtartani a fejlődésemet, ha minél többet vezetek. Ahogy néztem a versenyeket, folyton csak az járt a fejemben, hogy én mire lennék képes. Nem volt könnyű. Különösen hosszúnak tűntek azok a hétvégék, amikor nem vezethettem” – idézi Bottast az MT3.

A Williams tártulajdonosa, Toto Wolff – aki nem mellesleg Bottas menedzsere – türelemre inti pártfogoltját, és arra figyelmeztet, hogy nem várnak máris kiugró teljesítményt Pastor Maldonado új csapattársától. 

„Szüksége van sok kilométerre, és versenytapasztalatra” – nyilatkozta a szakember egy svájci hetilapnak, az Aktuellnek.

„Nagyon gyors és rendkívül intelligens, és mi igyekszünk megfelelő környezetet teremteni számára ahhoz, hogy képes legyen kihozni a benne rejlő lehetőségeket. Nem várjuk tőle, hogy Melbourne-ben máris a második sorból induljon, még akkor sem, ha az autó alkalmas lenne erre. De hiszem, hogy a szezon közepétől már képes lesz az autó teljes potenciálját kihasználni.”

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 williams formula-1 valtteri bottas