2013. feb 05.

F1 A Mercedes sportigazgatója továbbra is rajta tartja a szemét Valtteri Bottason

írta: FormaNet
F1 A Mercedes sportigazgatója továbbra is rajta tartja a szemét  Valtteri Bottason

Az idei év első hónapjának nagy meglepetése volt, amikor Toto Wolff, a Williams csapat ügyvezetője, társtulajdonosa, és nem mellesleg a csapat újonc pilótájának Valtteri Bottasnak a menedzsere bejelentette távozását a grove-i alakulattól, és a Mercedes sportigazgatója lett, Norbert Haug utódjaként. A szakember a napokban elmondta, a váltást követően sem közömbös számára előző csapata, és folyamatosan nyomon fogja kísérni egykori patronáltja, Bottas pályafutását és fejlődését.

Bottas és Wolff.jpg

Wolff a Mercedesnél is hasonló feladatokat lát el (kissé kibővítve természetesen) mint a Williamsnél, és a brackley-i gárdánál is társtulajdonos 30 százalékban, miközben egyelőre a Williamsnél meglévő 16 százalékos részesedését is megtartja.

A 23 éves finn Valtteri Bottas az osztrák szakember támogatásával kapott tavaly év végén versenyzői ülést a Williamsnél, így szinte természetes, hogy Wolff a továbbiakban is rajta tartja szemét a pilótán.

A  Turun Sanomat finn lapnak Wolf elárulta: „Továbbra is mint támogató (befektető) veszek részt Valtteri életében, és természetesen ő a barátom.”

„Didier Coton követi nyomon a szerződést, és az üzleti oldalát, és Mika Häkkinen is benne van a dologban. Nagyon elégedett vagyok (Bottassal) és továbbra is rajta tartom a szemem.”

Wolff elárulta azt is, hogy a Williams továbbra is fontos számára, és nem csak mint a pénzügyi befektetésére tekint a grove-i gárdára.

"Ez nem csak annyi, hogy leveszem a kék ingemet (Williams), és utána felveszem a fehéret (Mercedes), és mindent a hátam mögött hagyok. Továbbra is szeretem a Williams családot, és bízom benne, hogy ők is hasonlóan gondolnak rám” – nyilatkozta a Mercedes új sportigazgatója.

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória 

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes williams forma1 formula-1 valtteri bottas toto wolff