2013. dec 06.

F1 Sutilnak két lehetősége van 2014-re, de a pénz mindent boríthat

írta: FormaNet
F1 Sutilnak két lehetősége van 2014-re, de a pénz mindent boríthat

Összesen öt versenyülés kiadó még a következő Formula-1-es szezonra, ezzel szemben a 2013-as mezőnyből hét versenyzőnek bizonytalan az F1-es jövője. Köztük Adrian Sutilnak, aki egy év kényszerpihenő után idén tért vissza a cirkuszba, és aki a legtapasztaltabb pilótának számít ebből a hét főből. A 30 esztendős német versenyző menedzsere jelenleg két szálon próbálja biztosítani a következő évet, ezzel együtt úgy véli, manapság annyira kiszámíthatatlan a pilótapiac, hogy még egy meglévő szerződéssel sem érezhetik biztonságban magukat a versenyzők. 

adrian sutil_1.JPG

 

Adrian Sutil az Amerikai Nagydíj hétvégéjén még magabiztosan azt nyilatkozta, hogy konkrét helye van 2014-re, sőt arról is beszélt, hogy már szerződést is kötött. Meglehet, hogy a német jelenlegi csapatával, a Force Indiával folytatott előrehaladott tárgyalásokat, melyekbe a pletykák szerint a McLarentől menesztett Sergio Pérez rondított bele. A mexikói a Telmex által nyilván egy tisztességes összeggel érkezne, így jelenleg úgy tűnik, a csapat egy teljesen új pilótapárossal vág neki az új korszaknak, de egyelőre csak Nico Hülkenberg érkezését erősítették meg hivatalosan.

A napokban Sutil menedzsere, Manfred Zimmermann is elismerte, hogy pártfogoltjának jövője még bizonytalan, és hozzátette, hogy manapság rendkívül bonyolult a versenyzőpiac.

„Egy szerződés sosem jelent száz százalék biztonságot a Formula-1-ben. Ha valaki bekopogtat 30 millió euróval, a másik szerződése már mit sem ér” – nyilatkozta nemrégiben Zimmermann.

A Motorsport-Total később konkrétabb információkat is megtudott a menedzsertől, aki elárulta, hogy Sutilnak jelenleg két lehetősége van 2014-re. Az egyik valószínűleg még mindig a Force India, míg a másik opció a Sauber lehet, bár konkrét alakulatokról a szakember nem beszélt.

"Két lehetőségünk van, de még nincs döntés. Természetesen arra törekszünk, hogy a lehető leggyorsabban megtaláljuk a megoldást, de ez nem csak rajtunk múlik. A Formula-1 manapság nagyon kiszámíthatatlan, és olyan sok a beláthatatlan tényező, hogy abban sem vagyok biztos, hogy mind a 11 csapat megkezdi a következő évet” – mondta nem túl optimistán Sutil menedzsere.

A Force India és a Sauber mellett még a Marussiánál és a Caterhamnél van hely, és ez utóbbi alakulat csapatfőnöke, Cyril Abiteboul éppen a minap árulta el, hogy a jövő évi legvalószínűbb párosításuk egy tapasztalt és egy fiatal versenyzőből fog állni.

Idén versenyző pilóták, akinek nincs még helye 2014-re: Adrian Sutil, Paul di Resta, Sergio Pérez, Esteban Gutierrez, Max Chilton, Giedo van der Garde, Charles Pic, illetve nyolcadikként ide sorolhatjuk még Heikki Kovalainent, aki honfitársa, Kimi Räikkönen helyét vette át a szezon utolsó két nagydíján, és akinek nem titkolt célja, hogy jövőre teljes értékű tagja legyen a királykategória mezőnyének. 

A 2014-es rajtrács alakulása:

RED BULL

Versenyzők: Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo. Motor: Renault .

FERRARI

Versenyzők: Fernando Alonso és Kimi Räikkönen. Motor: Ferrari.

MERCEDES

Versenyzők: Lewis Hamilton és Nico Rosberg (szerződés alapján). Motor: Mercedes.

LOTUS

Versenyzők: Romain Grosjean, Pastor Maldonado Motor: Még nincs bejelentve

MCLAREN

Versenyzők: Jenson Button és Kevin Magnussen. Motor: Mercedes.

SAUBER

Versenyzők: Még nincs bejelentve. Motor: Ferrari .

FORCE INDIA

Versenyzők: Nico Hülkenberg, a második pilóta még nincs bejelentve. Motor: Mercedes .

WILLIAMS

Versenyzők: Felipe Massa és Valtteri Bottas. Motor: Mercedes .

TORO ROSSO

Versenyzők: Jean-Eric Vergne és Daniil Kvjat. Motor: Renault .

CATERHAM

Versenyzők: Még nincs bejelentve.  Motor: Renault .

MARUSSIA

Versenyzők: Jules Bianchi, a második pilóta még nincs bejelentve. Motor: Ferrari .

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 force india sauber adrian sutil formula-1