2014. jún 13.

F1 A Red Bull is tudja, hogy a kanadai győzelem mázli volt

írta: FormaNet
F1 A Red Bull is tudja, hogy a kanadai győzelem mázli volt

A Kanadai Nagydíj győztes csapata, a Red Bull Racing  nem táplál hiú ábrándokat a közel jövő erőviszonyait illetően, és Christan Horner csapatfőnök nem tagadja, jelenleg még messze vannak attól, hogy folyamatos fenyegetést jelentsenek a bajnoki tabella élén álló Mercedes számára. 

red bull - canada.jpg

Nem csak az idei év eredményei miatt, de a Kanadai Nagydíj versenyhétvégéjének nagyrészből szinte mindeki számára egyértelmű volt, hogy egy újabb Mercedes sikert ünnepelhet a közönség. Ezzel szemben a Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo megszerezte első Formula-1-es győzelmét, míg a listavezető brackley-i alakulat műszaki gondokkal találta szembe magát, és végül „csak” 18 pontot gyűjtött Nico Rosberg második helyével. A Red Bull ráadásul idén első alkalommal ért el kettős dobogós eredményt, ám a csapatfőnöknek Christian Hornernek nincsenek illúziói a közeljövőt illetően, és jól tudja,  a kanadai siker közel sem jelenti azt, hogy innentől kezdve rendszeresen meg lehet verni az Ezüst Nyilakat.

„Ne kerülgessük a forró kását - a Mercedesé volt a leggyorsabb autó. Ezúttal beleszaladtak néhány problémába, de volt, hogy nekünk adódtak gondjaink. Mindenesete nagyon, nagyon erősek voltak” – idézi Hornert az Autosport.

„Még mindig sok a teendőnk. Az egyenesben 12-15 km/órával voltunk lassabbak a Force Indiánál és a Williamsnél, így ezen a területen javulnunk kell.”

Természetesen a győzelem nagy lökést ad a csapatnak, ugyanakkor Horner nem tagadja, hogy még mindig jelentős lemaradásban vannak a Mercedestől.

„Korábban feltették nekem azt a kérdést, hogy szerintem a Mercedes megnyerheti-e a szezon összes versenyét. Akkor azt mondtam, hogy elméletileg lehetséges, de valószínűleg nem fog sikerülni. Most annyit tehetünk, hogy csökkentjük a lemaradásunkat. Sikerült javítanunk az autón, a motoron, és tőkét tudtunk kovácsolni a Mercedes szerencsétlenségéből. De továbbra is nagyon keményen kell nyomnunk, hogy lezárjuk a köztünk lévő szakadékot, ami még mindig jelentős.”

Az energiaitalosok jelenleg 119 pontos hátrányban vannak az élen álló (258 ponttal rendelkező) Mercedeshez képest, míg a harmadik helyen álló Ferrarit 52 egység választja el a jelenleg "ezüstérmes" címvédő alakulattól. A maranellóiaknak a montreáli hétvége sem a tervek szerint alakult, és hiába vártak sokat az új fejlesztésektől, Fernando Alonso egy (Felipe Massa és Sergio Pérez ütközésének köszönhető) szerencsés hatodik helyet húzott be, míg Kimi Räikkönen az egy pontot érő 10. helyen ért célba Kanadában. Az újabb sikertelenség ellenére a csapat spanyol bajnoka Hornernél egy picit napfényesebbnek látja a helyzetet, sőt most éppen a Red Bull győzelméből merít reményt és motivációt.

Arctica sportnapszemüveg

„Mint azt Kanadában láthattuk, bármi megtörténhet. A téli tesztek után ki gondolta volna, hogy a Red Bull versenyt fog nyerni? A Mercedes nagyon dominál, de problémái adódtak, így meg kellett ragadni a lehetőséget, a Red Bull pedig megtette. Mindez minket is motivál, mert láthatjuk, hogy egy versenyhétvége alatt is megváltozhatnak a dolgok. Közbeszólhat az időjárás, a biztonsági autó, és számos egyéb tényező. Szóval nyerhetünk-e a versenyt ebben az évben? Igen, bármi megtörténhet”- nyilatkozta a napokban Alonso az Autosportnak.

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 red bull christian horner formula-1 kanadai nagydíj