2014. júl 21.

F1 Massa jótanácsa a fiatal versenyzőknek

írta: FormaNet
F1 Massa jótanácsa a fiatal versenyzőknek

Felipe Massa hockenheimi versenye hamar véget ért, ráadásul egy meglehetősen csúnya balesettel. Az incidens másik résztvevője a McLaren újonca, Kevin Magnussen volt, aki a brazil szerint a kelleténél kicsit vehemensebb, mint ahogy általában a mostani fiatal pilóták. 

massa - hockenheim_1.JPG

 

Felipe Massa optimistán várta a Német Nagydíjat, hiszen a harmadik rajtkockából indulhatott, ám versenye már az első kanyarban véget ért. A brazil idén már több alkalommal keveredett balesetbe, ezúttal a mellőle rajtoló Kevin Magnussen McLarenjével ütközött, és Williamse egy ijesztő bukfenccel zárta a rövid küzdelmet. A stewardok versenybalesetnek ítélték meg az incidenst, így egyikőjük sem kapott büntetést.

Kettőjük közül csak Magnussen tudta folytatni a hockenheimi futamot, és végül a két pontot érő kilencedik helyen ért célba. Természetesen nagyon sajnálja az első kanyarban történt balesetet, de úgy véli, nem tudott mit tenni, mert a brazil nem hagyott neki helyet.

„Ha lett volna helyem, akkor biztosan nem mentem volna neki” – nyilatkozta Magnussen a leintést követően.

„Nagyon sajnálom a történteket, én mindent megtettem és próbáltam elkerülni, de gyakorlatilag semmit sem tehettem.”

Massa szerint a wokingiak újonca volt a ludas, és rendkívül csalódottan azt tanácsolja a fiatal pilótáknak, hogy ne legyenek ennyire vehemensek, és ne rögtön a rajt után akarják megnyerni a versenyt.

„Szerintem túl agresszív volt. Talán megpróbált fékezni, de akkor már nekem jött. Amikor látta, hogy nekem fog jönni, akkor fékezett, és ez volt a probléma, mert akkor én már a gázra léptem, ő pedig fékezett, így a levegőbe repültem amikor nekem ütődött. Én a versenyívemen haladtam, nem láttam őt, ő viszont láthatott engem.”

„Már nem az első alkalommal volt része első körös balesetben. A legtöbb fiatal pilóta azt szeretné, hogy már az első kanyarban megnyerje a versenyt, és velük történik a legtöbb ilyen baleset” - nyilatkozta a brazil, aki visszatekintve úgy látja, hogy a mostani „öregrókák” újonc korukban is sokkal körültekintőbbek voltak.

„Őszintén szólva nem emlékszem, hogy a múltban ilyen sok hasonló baleset történt volna. Fiatalon én is többször szenvedtem balesetet, de nem emlékszem, hogy figyelmen kívül hagytam volna a szabályokat. Nem emlékszem, hogy például Kimi (Räikkönen), Fernando (Alonso) vagy más fiatal anno ilyen sok balesetet okozott volna. Nem azt mondom, hogy a mostani fiatalok nem tehetségesek, hiszen itt az F1-ben mindenki nagyon jó versenyző. Viszont olykor be kell látni, hogy a versenyt nem az első kanyarban kell megnyerni.”

A két pilóta egyelőre még nem beszélte meg egymással a baleset körülményeit, de Massa azért jó tanáccsal látta el Magnussent és fiatal társait: "Csak nyugalom. Nem csak én veszítettem, hanem ő is pontokat vesztett a megpördüléssel. Remélem ez jó tanulópénz lesz számára ahhoz, hogy a következő futamon kicsit nyugodtabb legyen.”

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 massa hockenheim német nagydíj formula-1 magnussen