2015. jan 09.

F1 2015-ös tesztprogram

írta: FormaNet
F1 2015-ös tesztprogram

A tavalyi négy helyett idén két alkalommal tesztelhetnek a csapatok szezon közben, mint kiderült, ezúttal Barcelona és Ausztria ad otthont a 2-2 napos programnak.

spielberg_red_bull_ring.JPG

 

2014-ben a csapatok négy helyszínen tesztelhettek szezon közben (Szahír, Barcelona, Silverstone, Abu-Dzabi), idén ez két alkalomra csökkent, és bár még nem hivatalos, de ezek helyszínét a Red Bull csapata saját weboldalán már kifecsegte. A két-két napos teszt idén Barcelonában és az energiaitalosok versenypályáján, Spielbergben lesz, a Spanyol Nagydíj illetve az Osztrák Nagydíj utáni héten, május 12-13-án, valamint június 23-24-én. Az összesen négynapos kollektív teszt felén fiatal pilótákat  kell autóba ültetniük a csapatoknak.

A téli tesztprogram annyiban változott a tavalyi évhez képest, hogy az utazási-, szállítási költségek csökkentése miatt Bahrein kikerült a programból, és mindhárom négynapos kollektív tesztnek Spanyolország ad otthont.

Téli tesztprogram:

Téli tesztek:

Február 1-4. - Jerez

Február 19-22. - Barcelona

Február 26-március 1. - Barcelona

A téli tesztek előtt a rajongók még az autóbemutatókkal is hangolódhatnak a 2015-ös szezonra, ezek időpontját egyelőre csak a Force India és a McLaren jelentette be. Vijay Mallya csapata január 21-én, Mexikóvárosban leplezi új konstrukcióját, amit a tervek szerint online is közvetítenek, míg a wokingiak január 29-én mutatják be Fernando Alonso és Jenson Butto idei munkaeszközét.  

A széria két legpatinásabb csapata, a Ferrari sajtópletykák szerint január 28-29-30 körül tervezi  saját bemutatóját.  Frissítés: Péntek délután a Ferrari is bejelentette 2015-ös autójának bemutatóját, a dátum január 30. 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 forma-1 tesztprogram formula-1 kollektív teszt