2015. máj 22.

F1 Bianchi emléke átjárja Monacót

írta: FormaNet
F1 Bianchi emléke átjárja Monacót

A Manor Formula-1-es csapata és a versenyzők érzelmes hétvége elé néznek, hiszen tavaly Jules Bianchi megszerezte első pontjait a hercegségben, jelenleg azonban kómában fekszik Monacótól nem messze. Fernando Alonso nem tagadja, hogy ezen a helyszínen most kicsit nehezebb emlékezni francia versenytársukra, aki egy évvel ezelőtt csodát művel autójával és a hétvége sztárja lett. 

jules_bianchi_2014_monaco.JPG

 

Jules Bianchi 2014-ben a Monacói Nagydíjon nyolcadikként ért célba, majd egy időbüntetés után végül egy kilencedik hellyel megszerezte csapatának első pontjait. A francia tehetség ősszel Szuzukában súlyos balesetet szenvedett, és jelenleg is kómában fekszik egy kórházban, szülővárosában, a Monacótól 20km-re fekvő Nizzában.

A Manor Formula1-es alakulatának összes tagja ezen a hétvégén Bianchi tiszteletére egy piros karkötőt visel, melyen "MONACO 2014 P8. # JB17 " felirat olvasható. A sportigazgató, Graeme Lowdon a minap arról beszélt, hogy egy nagyon érzelmes hétvége előtt áll a csapat, de így vannak ezzel a versenytársak is, többek között Fernando Alonso.

„Nehéz felfogni, hogy egy nem versenyképes autó is pontot szerezhet. Ez egyszerűen csoda, és Jules ezt tette tavaly, amikor kilencedik lett. Ő volt a verseny sztárja. Most, hogy idén már nem láthatom itt velünk együtt a rajtrácson, nagy szomorúsággal tölt el. Nem csak itt, hiszen minden hétvégén gondolunk rá, de itt most egy kicsit nehezebb megérteni, hogy mi is történt az elmúlt évben. Ő most Nizzában van, félórányi távolságra innen, így remélem, érzi azt az extra energiát, amit küldünk neki”- nyilatkozta a helyszínen a kétszeres bajnok.

Bianchi honfitársa, Romain Grosjean is gyakran gondol a 25 esztendős tehetségre, és amikor idén Kínában - hosszú idő után - végre pontot szerzett hetedik helyével, rögtön Jules-nek ajánlotta. 

grosjean_sisak_2015.JPG"Az év első pontjai! A csapat már megérdemelte ezt. Jules ezt neked ajánljuk!"- írta akkor a Twitteren Grojean, aki 2015-ös sisakjára a "Forza Jules" feliratot festette.

Bianchi édesapja, Philippe Bianchi is a helyszínen van, és a Canal+ csatornának elmondta, még mindig hisznek a csodában és nem adják fel a reményt.

„Jules még mindig itt van velünk, és küzd. Azt hiszem, ő is érzi az itt lévő emberek támogatását, és erőt ad neki. Ez egy nagyon szép dolog, és nagyon megérint.”

„Számunkra a legfontosabb az, hogy Jules életben van. Ő most nagy csatát vív. Neurológiai szempontból nem tudom mennyit tehet, de a tudat, hogy küzd, reményt és erőt ad nekünk. Amíg élet van, addig remény is van, bár egy idő után már csak a csodában reménykedünk. Minden nap nehéz. Állapota stagnál. Reggelenként, amikor felébredünk, rögtön ő jut eszünkbe, és az, hogy Jules még él, ugyanakkor arra is gondolunk, hogy meghalhat. Nem tudunk nem gondolni erre, mert abban a helyzetben vagyunk, hogy bármi megtörténhet.”

„Jules álma az volt, hogy pontokat szerezzen a Formula-1-ben, és meg is tette egy Marussiával. Nem azt akarta, hogy egy kórházi ágyban kelljen feküdnie. Nem ez az ő élete, és mi sem ezt akarjuk, de nem szabad feladni a reményt”- beszélt fiáról Philippe Bianchi.

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

 

Szólj hozzá

f1 forma-1 monaco jules bianchi formula-1