2015. okt 13.

Egy Hamilton-Vettel rivalizálás jót tenne az F1-nek - Villámhírek az elmúlt 24 órából

írta: FormaNet
Egy Hamilton-Vettel rivalizálás jót tenne az F1-nek - Villámhírek az elmúlt 24 órából

Hamilton alig várja, hogy megküzdjön Vettellel – A Ferrari jövőre megszorongatná a Mercedest – Räikkönen az Amerikai Nagydíjon továbbfejlesztett motort kaphat – Newey szerint a Red Bullnak már nem opció a Renault

 hamilton_vettel.jpg

Hamilton alig várja, hogy megküzdjön Vettellel

Az idei mezőnyből gyakorlatilag Sebastian Vettel az egyedüli, aki több-kevesebb sikerrel leginkább megnehezíti a Mercedes versenyzőinek dolgát, nem hiába jelenleg második helyen áll a bajnoki pontversenyben, Nico Rosberg előtt. Legutóbb az elmúlt hétvégén ugyan nem tudta megszorongatni az élen száguldó Lewis Hamiltont, de tény, hogy a négyszeres bajnok minden lehetőséget megragad, és kihasznál ennek érdekében. Látja ezt a címvédő is, aki nagyra tartja ferraris riválisát, értékeli humorát, és szeretné, ha a jövőben sokszor csatáznának együtt.

„Ha félreraknám a kesztyűmet, és csak szurkoló lennék, akkor azt szeretném látni, ahogy megküzdünk egymással. Nagyon izgatottan várom, hogy ezt megtegyem. Sebastian egy eredeti figura. Azt kapod tőle, amit látsz. Remek versenyző és jó ember. Egy vidám srác, szóval tényleg izgatottan várom, hogy az előttünk álló években együtt csatázzunk.”

Valóban jót tenne a sportágnak, ha ismét egy nagy rivalizálás venné kezdetét, és így látja ezt a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff is.

„Mindketten jó autóban ülnek, így a sportban egy nagy rivalizálásra van kilátás, két csapat között. Lewis csapaton belül is megvan a saját harca, és ez jó. Ez egy fantasztikus sport, és motiválni fog minket, mert mi is csatázni szeretnénk. Arra számítunk, hogy jövőre a Ferrari nagyon erős lesz, hiszen remek szakemberek dolgoznak ott, van egy jó autójuk, szóval nagy küzdelemre számítunk a következő szezonban.”

A Ferrari jövőre megszorongatná a Mercedes

Hamilton vágya meglehet hamarosan teljesül, ugyanis a Ferrarinál úgy vélik, jó úton haladnak ahhoz, hogy 2016-ban komoly kihívói legyenek a hétvégén zsinórban második vb címet begyűjtő Mercedesnek. A maranellóiak idén a motor fejlesztéssel léptek nagyot előre, és a technikai igazgató, James Allison elmondása szerint nem kevesebb, mint 0,8 másodpercet faragtak le tavalyi hátrányukból. Ez eddig idén három futamgyőzelmet jelentett, de jövőre ennél sokkal nagyobb a cél.

„Idén nem tudtunk nagyon ráijeszteni a Mercedesre, de reméljük, hogy jövőre más lesz a helyzet. Ebben a szezonban nagyot léptünk előre, de ezt a következő évben is meg kell tennünk, és ez az egyértelmű célunk.”

Räikkönen az Amerikai Nagydíjon továbbfejlesztett Ferrarit kaphat

A Motorsport.com értesülései szerint a jövő heti austini versenyhétvégén a Ferrari egy továbbfejlesztett erőforrást vethet be, ami már a 2016-os fejlesztéseket segíti. Mivel mindkét pilótájuk a rendelkezésre álló utolsó motorját használja, és Vettel esélyeit valószínűleg nem akarják rontani, így a finn bajnok kaphatja meg először az új egységet, természetesen az ezzel járó rajtbüntetéssel együtt. Minderről a csapatfőnök beszélt, de egyelőre konkrétumok nélkül.

„Austin kapcsán gondolkodunk ezen. Alapos számításokat kell még végeznünk, aztán meghozzuk a döntést”- mondta Maurizio Arrivabene.

Newey szerint a Red Bullnak már nem opció a Renault

Egy ideje már köztudott, hogy a Red Bull nehéz helyzetben van, ugyanis egyelőre nincs motoruk a következő évre. Miután a Ferrari és a Mercedes is nemet mondott az energiaitalosoknak, az Orosz Nagydíj hétvégéjén már arról is beszéltek, hogy talán maradnak a Renault-val, míg a Toro Rosso megkapja a Ferrari erőforrásait. A csapat korábbi technikai igazgatója, Adrian Newey azonban nem lát erre esélyt.

„Sajnos a Renault-val való kapcsolatunk nagyon a végéhez közeledik. Ez a házasság már túl sokszor ment tönkre, úgyhogy nincs motorunk. Fejlődniük kell, de eddig nem volt semmiféle egyértelmű irány, hogy ezt elérjék”- mondta a renault-s kapcsolatról Newey, és hozzátette, hogy a franciák elutasították a Red Bull segítségét, és azon ajánlatát, hogy külső szakértők segítségét vegyék igénybe. A szakember jelenleg igen borúsan látja a Vörös Bikák jövőjét.

„Meglehet, hogy el kell hagynunk a Formula-1-et, mert a Mercedes és a Ferrari is fél nekünk motort adni.”

 konyvajanlo.jpg

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

mercedes ferrari f1 forma-1 hamilton vettel formula-1