2017. feb 21.

F1 Dögös lesz az új Red Bull

írta: FormaNet
F1 Dögös lesz az új Red Bull

A Red Bull február 26-án mutatja be új autóját, Christian Horner csapatfőnök azonban már most kicsit fokozza az izgalmakat, és szavaiból úgy tűnik, igencsak mutatós lesz az RB13, sőt nem csak mutatós, de ígéretes is.

horner_red_bull.JPG

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner a csapat hivatalos honlapján igen pozitívan nyilatkozott az idei célokról. Egyrészt úgy gondolja, hogy a Renault megtalálta a jó utat, amivel kihívói lehetnek idén a Mercedesnek, másrészt két kiváló versenyzőjük, Daniel Ricciardo és Max Verstappen is képes arra, hogy felvegye a kesztyűt. Végül de nem utolsósorban véleménye szerint egy gyönyörű konstrukciót sikerült összerakniuk erre az évre, és bízik benne, hogy ha valami ennyire jól sikerült, azzal nem lehet nagy probléma.

„Idén a változás filozófiájának jegyében egy teljesen új motorunk van. Nagyszerű tél van mögöttünk. Reméljük sikerült előrelépnünk a teljesítmény tekintetében, és ha ez így van, akkor remélhetőleg valóban felvehetjük a harcot a Mercedesszel és a Ferrarival idén. A Mercedes háromszoros világbajnok lett, legyőzött minket, szóval elég magasra tette a mércét. Ez az ami hajt minket. Fantasztikus versenyző párosunk van, a csapatunk stabil – és mindez ez elég ígéretesnek tűnik.”

„Talán nekünk van a legizgalmasabb pilótapárosunk a rajtrácson. Hihetetlenül izgalmas látni Max Verstappen fejlődését, ahogy egyre tapasztaltabb lesz, Daniel Ricciardo pedig számomra a tavalyi szezon hajrájának legjobb versenyzője volt. Volt pár fenomenális futama, és játékban volt az élmenőkkel. Mindketten elég vad versenyzők, rendkívül elkötelezettek, és élvezik amit csinálnak. Nem is tudnék jobb pilótákat kívánni magunknak.”

És, hogy milyen az új autó?

„Mindig izgalmas, amikor lerántjuk a leplet egy autóról. Úgy vélem, az RB13-as az egyik legszebb kocsi amit eddig terveztünk. Az új szabályoknak köszönhetően az arányok igen jól néznek ki. És ha egy kocsi jól néz ki, akkor általában más téren is rendben van. Az biztos, hogy ez az autó nagyon csinos."

Hogy mennyire jogos Horner hurrá optimizmusa, jövő héten Barcelonában valamelyest talán kiderül, mindenesetre a csapat készen áll a téli tesztekre. 

„Minden utószezonban vannak igények, elvárások, és úgy gondolom, nagyjából teljesítettük ezeket a célokat. Az első teszt előtt persze mindig vannak aggodalmak, mielőtt a kocsi kigurul a garázsból. Először is azt szeretnénk látni, hogy az autónk egy kör után rendben visszaér. Ez egy izgalmas pillanat. Persze közben mindenki azt figyeli, ki mit csinál, vajon mennyi üzemanyaggal mehet, mit tesztelhet stb., de ezek valójában lényegtelen dolgok. Mindenkinek a saját feladatára kell összpontosítania, és megtalálni a megfelelő irányokat oda, ahol szeretne lenni. Melbourne-ig úgyis minden változni fog. Nagyon érdekes figyelni a teszteken, ahogy izgatottság és feszültség vesz körül mindent, de az elmúlt néhány télen elég jók voltunk abban, hogy csak a saját programunkra fókuszáljunk.”

Szólj hozzá

f1 forma-1 red bull christian horner formula-1 rb13