2017. feb 21.

F1 Verstappen még nem érett be egy VB címhez

írta: FormaNet
F1 Verstappen még nem érett be egy VB címhez

A szemtelenül fiatal Max Verstappen tehetségével nagyon gyorsan beilleszkedett és nagy népszerűségre tett szert a királykategóriában. Olyannyira, hogy sokan már most a sportág jövőbeni többszörös bajnokát látják benne. Édesapja azonban még túl korainak tartja világbajnoki címről beszélni

verstappen.JPG

Max Verstappen még 2015-ben a Toro Rosso csapattal debütált a szériában, majd onnan elég gyorsan (a tavalyi a Spanyol Nagydíjon) a nagytestvér, Red Bull Racing alakulatánál találta magát. Ausztriában megszerezte első dobogós eredményét, majd további hatot, köztük egy futamgyőzelmet. Végül 4. helyen zárta a 2016-os évet.

A holland „berobbanása” óta néhány manőverrel ugyan kiverte a biztosítékot egyeseknél, ám tehetségét kevesen vitatják. Idén ráadásul a Red Bull reményei szerint közelebb kerülhetnek a Mercedeshez, és ha az energiaitalosok nem tévednek, akkor a 19 esztendős Verstappen akár még VB címért is harcba szállhat.

Édesapja, Jos Verstappen ugyanakkor azt gondolja, hogy a világbajnoki trófea még túl korai cél fia számára.

„Sokan beszélnek olyanokat, hogy Max idén megnyerheti a világbajnokságot. Az én személyes véleményem - és ez tényleg csak az én véleményem -, hogy ez az év még túl korai ehhez. Persze szerintem a Mercedeshez közelebb lesznek, és Max már tapasztaltabb, jobban ismeri a pályákat. Tavaly nyert egy versenyt és remélem, idén még nyer párat. Három vagy négy futamgyőzelem nagyon jó lenne. De nagyon magasak felé az elvárások” – nyilatkozta egy holland sportcsatornának az egykori f1-es pilóta. 

„Tudjuk, hogy Max mindig kihozza magából a maximumot, és sok minden függ az autótól is. Ezen a téren is jók az előérzeteim, hiszen a Red Bull mindig erősen kezdett olyankor, ha új szabályok léptek életbe. Az aerodinamika terén is nagyobbak most a lehetőségek, és eddigi információim alapján jó érzéseim vannak.”

Szólj hozzá

f1 forma-1 red bull formula-1 jos verstappen max verstappen