2017. ápr 03.

F1 Erős eredmény, sok házi feladat - Értékelt a Mercedes főnöke

írta: FormaNet
F1 Erős eredmény, sok házi feladat - Értékelt a Mercedes főnöke

A szezonnyitó melbourne-i versenyen egy jó ideig úgy tűnt, a Mercedes ismét verhetetlen, ám végül a csapat elvesztette a futamgyőzelmet. A csapatfőnök, Toto Wolff értékelte az idei év első megmérettetését, és persze a pilótákat is. Wolff ugyan nem szégyenkezik egy kettős dobogós helyezés miatt, de elismerte, hogy közel sem lehetnek elégedettek.

toto-wolff-lewis-hamilton.jpg

Minden domináns csapat sikersorozata egyszer véget ér. Hogy a címvédő Mercedes menetelése idén szakad-e meg, az még a jövő zenéje, de tény, hogy a szezonnyitón a Ferrari legyőzte őket. A csapatfőnök, Toto Wolff jól tudja, hogy nagyon magas a mérce, de úgy véli, bármilyen mércével is szép eredménynek számít ebben az új érában egy kettős dobogós helyezés. Éppen ezért nincs kétségbeesve, de a csapatnál mindenki tisztában van azzal, hogy az elmúlt évek győzelmei egyáltalán nem garantálják a jövő sikereit. Ezért minden nap keményen meg kell dolgozniuk. 

„Ausztrália volt az első hétvégénk az új szabályokkal, új autóval, új gumikkal és egy új versenyzővel. Sok információt gyűjtöttünk, ami segít abban, hogy a jövőben jobb döntéseket hozzunk. Mind csapat-, mind pedig egyén szinten azon vagyunk, hogy fejlődjünk. Minden egyes nap igyekszünk javulni. Azon a napon, Melbourne-ben a Ferrari jobb volt, ezért most azon kell dolgoznunk, hogy ismét le tudjuk őket győzni.”

„Az elmúlt három év kimagasló volt számunkra, és óvatosan kell kezelnünk a saját elvárásainkat. Ha azt gondoljuk, hogy a múlt miatt a jövőben is sorra jönnek majd a győzelmek, akkor nagyon gyorsan hibába eshetünk. Meg kell találnunk a hiányosságainkat és reagálnunk kell.”

„Az első versenyen kettős dobogós helyezést értünk el, ami bármilyen mércével is erős eredmény. Ez azonban nem azt jelenti, hogy elégedettek lehetünk, mert még mindig sok olyan terület van, ahol jobbak is lehetnénk. Az elmúlt héten már ezekre összpontosítottunk. Nem arról van szó, hogy a riválisból merítünk inspirációt, hanem végezzük a saját házi feladatunkat, hogy maximalizáljuk a teljesítményünket.”

Az eredmények értékelése után a Mercedes főnöke néhány pilótára is kitért, természetesen Lewis Hamiltonra, és Valtteri Bottasra, de például csapat kötelékébe tartozó, Esteban Ocont és a melbourne-i futamot kihagyó, sauberes Pascal Wehrleint sem felejtette ki.

„Az is ösztönöz minket, ahogy a versenyzőink hozzáállnak ehhez a szezonhoz. Lewis a legjobb Lewis, akit az elmúlt négy év során láttam. Ő lett a csapat tartópillére, és ezt Melbourne-ben bebizonyította. Valtteri nagyon magas szinten teljesített, és ilyen nyomás mellett is zökkenőmentesen vette át Nico helyét. Fiatal versenyzőink is nagy hatással voltak rám, különböző módon. Esteban nem csak olyan rutinos pilótákkal tudott harcolni, mint Alonso vagy Hülkenberg, hanem első F1-es pontját is megszerezte, ami büszkeséggel tölt el. Pascallal együtt érzek, amiért ilyen balszerencsés volt. Lenyűgözött az érettsége, amiért tájékoztatta a Saubert arról, hogy sérülése miatt nem tudja elérni azt a szintet Melbourne-ben, amire szükség lenne. Ehhez bátorság és önzetlenség kellett, és tudom, hogy ezzel még hitelesebb lett csapatánál. Most a felépülésre kell koncentrálnia, hogy fitten és erősen térjen vissza. Semmi kétségem afelől, hogy be fogja bizonyítani, ő még mindig ugyanaz a Pascal.”

„Összességében az ausztráliai hétvége tele volt tanulságokkal, most pedig Kínába megyünk, és izgatottan várom a következő csatát”- zárta sorait Wolff a Mercedes hivatalos oldalán.

 

Szólj hozzá

mercedes f1 forma-1 formula-1 toto wolff