FormaNet magazin

Villámhírek a Forma-1-ből

Rólam

Egy rádió műsor a száguldó cirkusz világáról. Minden pénteken a Rádió35-ön 18.00-19.00-ig FormaNet Magazin! Hallgatható Tiszaújváros 30 km-es vételkörzetében az FM89,6-on, interneten a www.radio35.eu honlapon.

Archívum

Blogroll

  • Nincsenek kedvenc blogok

Kedvenc szerzők

  • Nincsenek kedvenc szerzők

Blogom címkéi



http://rss.formanetmagazin.blogter.hu/

Nico Rosberg nyerte az első szabadedzést Valenciában

Az Európa Nagydíj első szabadedzését ideális időjárási körülmények között, 24 Celsius-fokos melegben kezdhették meg a versenyzők.

 

A Hispania csapatánál Karun Chandhok helyett Christian Clien, a Force Indiánál Adrian Sutil helyett Paul di Resta kapott lehetőséget az autó tesztelésére.

 

A bemelegítő körök után a top pilóták szinte egytől-egyig visszatértek a boxba.

A Ferrari B-specifikájú autóján már rajta van az új kipufogó rendszer, hasonlóan a Mercedeshez és a Renaulthoz.

A Red Bull sem érkezett üres kézzel, a csapat, a továbbfejlesztett F-csatornán kívül néhány kisebb aero-módosítást hozott Valenciába.

 

Az edzés kezdete után húsz perccel született meg az első mért idő, amelyet Lucas di Grassi futott meg a Virginnel. (1:49.245)

 

Az élmenők közül Jenson Button állt elsőként munkába, és természetesen át is vette a vezetést, néhány perc múlva pedig csapattársa, Lewis Hamilton is besorakozott mögé.

 

Többen csúszkáltak az utcai pálya piszkos aszfaltján, többek közt Bruno Senna is bemutatott egy látványos manővert a 11-es kanyarban.

A brazil okozott egy kisebb galibát, bár nem a kicsúszásával, hanem az autójáról lerepülő visszapillantó tükörrel, amin a Torro Rossos Buemi áthajtott, és ahhoz hogy a pályamunkások el tudják takarítani az alkatrészt, néhány percre megszakították az edzést.

Ekkor még csak 10 versenyző neve mellett szerepelt mért idő.

 

A 3-4 perces piros zászlós szünet után először Michael Schumacher folytatta a gyakorlást és 1:42.369-es körével rövid időre átvette a vezetést Buttontól.

 

Scumacher most először vezet a spanyol pályán, így a hibák nála sem maradtak el, és olykor a bukótérrel ismerkedett a német legenda. A 2-es kanyarban nem csak ő hibázott, megcsúszott egyszer-egyszer Fernando Alonso, és Kamui Kobayashi is.

 

A két McLaren nem sokáig hagyta a hétszeres világbajnokot az élen tündökölni, és félórával a leintés előtt Hamilton és Button sorrendben az élre álltak.

 

A Mercedes GP folyamatosan tesztelte az F-csatornát, és használata jó döntésnek bizonyult, legalábbis Nico Rocbergnél biztosan, mert a német, húsz perccel az edzés vége előtt megfutotta legjobb időt, (1:41.175) amit már a riválisok nem tudtak űberelni.

 

A hazai pályán szereplő Hispania kénytelen volt idő előtt befejezni a munkát, a szokásos meghibásodások közül, most éppen az egyik autóban a váltó, a másikban pedig a hajtáslán okozott problémákat.

 

Első szabadedzés eredménye:

 

 

második szabadedzés: 14.00- 15.30

 

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

  • Értékelés:
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá ehhez a bloghoz. Belépnél? | Regisztrálnál?

Blogter

0Szavazz
Szavazz és a bejegyzés címlapra kerülhet