2010. már 28.

Az ausztrál drámák két főszereplője: Sebastien Vettel és Lewis Hamilton

írta: FormaNet
Az ausztrál drámák két főszereplője: Sebastien Vettel és Lewis Hamilton

 A Red Bull Racing pilótája Sebastian Vettel az eddigi két nagydíjon mindkétszer pole-ból kezdhette meg versenyét, ám mindkétszer technikai hiba miatt volt kénytelen eldobni a győzelmet. Ezúttal a fékekkel akadtak problémái, aminek következtében a sóderágyban fejezte be az ígéretesnek tűnő Ausztrál Nagydíjat. A német pilóta értelemszerűen nagyon csalódott.

 

„Minden nagyon jól kezdődött a számunkra. Az autó pénteken és szombaton is kitűnően szerepelt. Nagyon boldogtalan vagyok az eredmény miatt. Nagyon vártam a versenyt, de ezúttal sem volt szerencsém.

Nem lehet túl sokat mondani. A 13-as kanyarban volt egy fékhibám. Már korábban ebben a körben éreztem némi vibrációt. Nagyon nehéz körülmények között kellett menni, nehéz volt megtartani az első helyet.

Mind azt szeretnénk, hogy a legjobbak legyünk. Nem lehet ezért senkit hibáztatni, de meg kell oldani a megbízhatósági problémákat, hogy Malajziában egy jó versenyünk legyen.

A következő versenyen ismét meg fogjuk próbálni.”

 

A nap másik nagy vesztese a McLaren versenyzője Lewis Hamilton lett.

Hamilton a 11. rajtkockából indulva, kétségtelenül az egyik legjobb -és leglátványosabb- teljesítményt nyújtotta a versenyen, de csapata kerékcserés taktikája nem jött be, bár ebben Mark Webbernek is nagy szerepe volt.

Az utolsó körökben ugyan jól megizzasztotta a két Ferrarit, és negyedik helyen autózó Fernando Alonsóra komoly veszélyt is jelentett a friss gumikon száguldó brit pilóta, ám ekkor Mark Webber Red Bullja hátulról belerohant, és kipörgette a McLarent.

Végül a hatodik helyre azért begurult az összetört versenyautóval.

 

Lewis Hamilton:

 

„ Minden valószínűséggel életem egyik legjobb versenyét futottam, de sajnos a stratégia, és Mark Webber miatt hátra szorultam. Szívemet, lelkemet beleadtam ma, és szerintem jobb eredményt érdemeltem volna”

 

 Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

lewis hamilton mark webber sebastian vettel ausztrál gp