2010. már 30.

Pilóták esélylatolgatása Sepang előtt 2.rész

írta: FormaNet
Pilóták esélylatolgatása Sepang előtt 2.rész

McLaren

 

A McLaren Mercedes csapata összességében nem zárt rossz eredménnyel az elmúlt Ausztrál Nagydíjon, hiszen Jenson Button első futamgyőzelmét ünnepelhette új csapatánál, és bár Lewis Hamilton csak a hatodik lett, de az egyértelműen látszott, hogy a tempó megvan, és a 11. helyről rajtolva még így is elégedett lehet a brit pilóta.

Malajziában hasonló jó szereplésben bíznak, még akkor is, ha az MP4-25-nek a sepangi pálya nem fekszik annyira, mint a melbourne-i.

 

Jenson Button:

 

„Fantasztikus teljesítmény volt, hogy Melbournben megszereztük első győzelmünket. Szerintem a sepangi pálya nem fog annyira feküdni az autóinknak, mint a többieknek, de ennek ellenére bízom abban, hogy az élmezőnyben leszünk. A fejlesztéseink már most hatással lehetnek a küzdelmekre. A csapat mindig is az élen járt a folyamatos fejlesztések terén, és most is minden adott arra, hogy gyorsabban fejlődjünk, mint a riválisaink.”

 

Lewis Hamilton:

 

„Sepangban találhatóak a szezon talán leggyorsabb kanyarjai. Szerintem az autónk idén sokkal jobban fog szerepelni ezen a pályán, mint tavaly. A pálya remek, és teljesen kiegyensúlyozott autót, valamint magas leszorítóerőt követel. Bizonyos szempontból hasonlít Barcelonára, ahol a télen teszteltünk, úgyhogy jó hétvégét várok. Ennek ellenére úgy érzem a kvalifikáción, még nem tudjuk hozni a kellő sebességet, de a problémát hamarosan orvosoljuk.

Tavaly láthattuk mi történhet, ha az időjárás közbeszól. Reménykedem, hogy idén száraz körülmények közt autózhatunk, de itt sosem lehet kizárni az esőt.

 

 

2009-ben a Maláj Nagydíjon Jenson Button pole-ból indulva futamgyőzelmet aratott még a Brawn GP versenyzőjeként, Lewis Hamilton pedig a hetedik helyen autózott a futam leintésekor.

 

 

Mercedes GP

 

A Mercedes GP egyelőre a négy élcsapat közül egyértelműen a legutolsó helyen áll, és saját bevallásuk szerint is jócskán van még mit javítaniuk a tempón ahhoz, hogy komolyan felvegyék a harcot a Red Bullal, Ferrarival és McLarennel.

Ross Brawn csapatfőnök ugyanakkor nagyon szeretné ha - a maláj Petronas főtámogató miatt- „hazai” versenyükön jól szerepelne csapata.

Malajziában egyébként egy külön programon is részt vesznek a pilóták. A Petronas ikertornyához közeli helyszínen tartanak majd egy látványos bemutatót, ahová természetesen sok rajongót várnak.

 

Michael Schumacher:

 

"Talán furcsán hangzik, de több ok miatt is pozitívan értékelhetem a melbourne-i hétvégét. Természetesen első ránézésre ez nem mondható el, de ha alaposan elemezzük az elmúlt napokat, akkor láthatjuk, hogy fejlődtünk, és elégedettek lehetünk - még ha az eredménnyel nem is. Mindez azt mutatja számomra, hogy nincs olyan túl nagy lemaradásunk, és bizakodó vagyok, hogy még jobbak lehetünk. Így tehát pozitív érzésekkel utazhatunk Malajziába, mivel Bahrein óta előre tudtunk lépni és bízunk benne, hogy Malajziában is jobbak leszünk. Várom Sepang-ot.

 

Nico Rosberg:

 

„Még ha az eredményeink nem is igazán mutatják, ennek ellenére jelentős javulást értünk el Ausztráliában. A hétvégén a maláj pálya következik, amit az egyik kedven versenypályám a naptárban. Ez egy kihívásokkal teli gyors pálya, ami sok érdekes kanyart tartalmaz. Úgy gondolom, jó hétvége elé nézünk, a célunk továbbra is az, hogy minél több pontot szerezzünk a futamon. Tovább keményen küzdünk, hogy hamarosan ott legyünk ahol lenni akarunk.”

 


2009-ben Nico Rosberg még a Williamsban ülve nyolcadik helyen ért be a Maláj Nagydíjon.

Michael Schumacher eddigi pályafutása alatt Malajziában három alkalommal tudott diadalmaskodni, (2000,2001,2004) illetve ötször indult pole pozícióból még Ferrari színekben.

 

 

Szöveg:FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

mercedes rosberg mclaren button hamilton sepang schuacher