2010. ápr 10.

Michael Schumacher: Minden a tervek szerint halad.

írta: FormaNet
Michael Schumacher: Minden a tervek szerint halad.

 

 A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher nem aggódik, az idény első három futamának eredményei miatt, annak ellenére sem, hogy eddig a legjobb helyezése az ausztráliai Albert Parkban elért hatodik hely volt, ugyanis eddig két alkalommal is, külső tényezők befolyásolták a német versenyzését.

Mint az ismeretes, Ausztráliában Fernando Alonsoval ütközött, Sepangban pedig egy fellazult kerékanya miatt kellett idő előtt befejeznie a futamot.

A jövő hét végén Sanghaj ad otthont a száguldó cirkusz következő nagydíjának, mely helyszín az utolsó állomás, mielőtt a mezőny megérkezik Európába.

Az első európai futam Barcelonában lesz, ahová a Mercedes – ígéretük szerint – már egy teljesen új, továbbfejlesztett autóval érkezik.

 

Schumacher azonban úgy véli, a Kínai Nagydíjon is van keresnivalójuk, és rajta nem fog múlni, hogy a hatalmas ázsiai országban szoros versenyt vívjon.

A német legenda elmondta, hogy Kínában nagyon sok szurkolója van, és mindent megtesz azért, hogy ne okozzon csalódást. Tisztában van azzal, hogy eddig a szerencse nem igazán állt mellette, de azt is hozzá tette, hogy a Formula-1-ben az ilyen esetek nem egyedülállóak, és az eredmények nem teljesen tükrözik az ő, és csapata jelenlegi potenciálját.

Úgy gondolja, ha az eddigi nagydíjak részletes elemzését tartja szem előtt, minden a tervek szerint halad, lépésről lépésre javulnak, és biztos benne, hogy rövidesen az élmezőnyben versenyezhet ismét.

Schumachert az elmúlt napokban rengeteg támadás érte, még német újságok is a bukásáról cikkeztek. A hétszeres világbajnok lelkesedését azonban a negatív kritikák egyáltalán nem fogják vissza, és a Mercedes csapat is egy emberként áll mögötte. 

Szöveg: Formanet, Varga Viktória

Szólj hozzá

mercedes schumacher optimista