2010. ápr 18.

Kubica: A biztonsági autó nekem a dobogóba került

írta: FormaNet
Kubica: A biztonsági autó nekem a dobogóba került

 

Robert Kubica, a Renault lengyel pilótája úgy véli, a biztonsági autó elvette tőle dobogós esélyeit.

Kubica volt az egyik olyan pilóta, aki az enyhén csepergő eső ellenére is kinn maradt slick gumikon, míg a mezőny nagy része inkább a kerékcsere mellett döntött, és intermediet gumikra váltott.

A négy pilóta, (Button, Rosberg, Kubica, Petrov) akik kockáztatták a slicket, így majd 50 másodperces előnyre tett szert.

Amikor a biztonsági autó másodjára is a pályára ment, (Alguersuari a vezető szárnyát bontotta le) és a pályamunkások kissé sokáig takarították a törmelékeket, az addig leszakadt mezőny utol érte őket.

 

Kubica elmondta, hogy izgalmas versenyen vannak túl, és annak azért nagyon örül, hogy ismét sikerült pontokat gyűjteni. A verseny elejét ugyan elrontotta, de jó döntés volt a gumitaktika, mert így a harmadik helyen autózhatott.

A biztonsági autó szertefoszlatta dobogós reményeit, ami némiképpen az autó gyengeségeire világít rá.

Kissé csalódott, de a jelenlegi erőviszonyokat figyelembe véve, az ötödik hely is megfelelő számára.

Az elmúlt futamok alapján a lengyel pilóta teljesítményéről egyértelműen elmondható, hogy a Renaultból képes többet kihozni, mint amennyi benne van.

 

Kubica csapattársa, az orosz Vitaly Petrov megszerezte Forma-1-es pályafutása első pontjait. Az újonc pilótának 6 pontot hozott a jól megérdemelt hetedik hely, és ez azért is nagy eredmény, mert a Kínai Nagydíj volt az első futam, amin sikerült végigmennie.

Az orosz pilóta szintén jó döntésként értékelte a gumitaktikát, és nagyon boldog.

Egyrészt azért, mert sikerült befejezni a versenyt, és ezt tette úgy, hogy pontokat is gyűjtött, másrészt mert mérnökével tökéletesen együttműködve, a kerékcserék is jó ütemben történtek. Petrov elmondta, hogy az utolsó körökben sikerült jó taktikával néhány előzést is végrehajtani, és különösen örül, hogy Schumachert és Webbert is sikerült magamögé utasítani.

 Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

sanghaj kubica petrov forma1. kínai nagydíj renault f1