2010. máj 25.

A Formula-1 visszatér az Egyesült Államokba

írta: FormaNet
A Formula-1 visszatér az Egyesült Államokba

Történelmi megállapodás született a mai napon, az F1 kereskedelmi jogait birtokló Formula Administration Limitid, a Formula One World Champhionship, és az amerikai Full Throttle Productions LP között, az Amerikai Nagydíj kapcsán.

 

A nagydíj helyszíne 2012-2021-ig a texasi Austin városa.

 

 

Tavo Hellmund, a Full Throttle ügyvezető igazgatója nagyon büszke arra, hogy eme rangos sportesemény városukban kerülhet megrendezésre.

Évek óta azon dolgoztak, hogy ez a megállapodás létrejöjjön, és így az Amerikai Nagydíj jövője is évekre biztosítva legyen.

Hellmund véleménye szerint a helyszín ideális a futam megrendezésére, egyrészt a földrajzi elhelyezkedés, a szép környezet, másrészt a megfelelő infrastruktúra okán.

Meggyőződése, hogy kölcsönös előnyökön nyugszik a megállapodás, mert mind a Forma1, és a csapatok, mind pedig a város sokat profitálhat az együttműködésből.

 

Texas állam kormányzója Rick Perry szintén elégedettségének adott hangot, hogy a rangos esemény kapcsán nemzetközi figyelem, az egyébként erős gazdasági háttérrel rendelkező Texas Államra irányul.

 

Bernie Ecclestone, a FOM elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Formula-1 Egyesült Államokban íródó történelmének ez lesz a legelső olyan pályája, melyet kifejezetten a király-kategória részére építetenek. Nagy bizalommal tekint az együttműködés felé, és ezzel részben saját terveit, részben a csapatok kívánságát is megvalósítva, a Forma1 2012-ben újra visszatér az Egyesült Államokba.

 

Arról még nincs információ, hogy pontosan hol jelölték ki a pálya helyszínét, és hogy ki lesz a tervező, de nagy meglepetés lenne, ha nem Herman Tilke kapnál a megtisztelő feladatot.

 

Az utolsó Amerikai Nagydíjat 2007-ben rendezték Indianapolisban, melyet a McLaren újonca, Lewis Hamilton nyert.

 

 

Szöveg: FormaNet, Kiss Tamás

 

 

Szólj hozzá

f1 texas austin egyesült államok amerikai nagydíj formula-1