2010. máj 28.

Jenson Button nyerte a Török Nagydíj második szabadedzését

írta: FormaNet
Jenson Button nyerte a Török Nagydíj második szabadedzését

A második szabadedzésen már sokkal szorgalmasabbnak bizonyultak a csapatok, és a 30 Celsius-fokos melegben, a zöld jelzés utáni néhány percben már nagyjából a mezőny fele teljesítette első mért idejét.

 

Bruno Senna visszakapta autóját Yamamoto-tól, így rögtön elsőként foglalta el az aszfaltot.

 

Míg a délelőtt folyamán Lewis Hamilton egyedüliként tudott 1:28-as időt autózni, addig délutánra már természetesen javultak a pályaviszonyok, és az első 20 percben csapattársa Button is autózott egy 1:28.921-es kört, majd Hamilton kontrázott és 1:28.692 másodperces idővel az élre állt. A McLaren versenyzőin kívül elsőként Sebastian Vettel tudta áttörni az 1:29-es határt, majd jött Alonso és Schumacher, sőt Button is javított idején.

 

Az utolsó fél órában megindult az adok-kapok, és először Vettel, majd Button utasította maga mögé élen álló csapattársát. Hamarosan Nico Rosberg és Mark Webber is csatlakozott az élmenőkhöz, sőt az ausztrál veterán rögtön besorakozott a második helyre, Button mögé.

 

Negyed órával a leintés előtt a fent említett hét versenyző sorrendje: Button, Vettel, Webber, Hamilton, Alonso, Rosberg, Schumacher. Felipe Massának csak a tizedik legjobb idő szerepelt a neve mellett. A brazil, majd másfél másodperces lemaradásban volt az élen álló Jenson Button-hoz képest. Massa  úgy tűnik továbbra sem boldogul a kemény keverékű gumikkal, hiszen még a két Renault is gyorsabbnak bizonyult nála.

 

Most sem maradt sárga zászló nélkül az edzés, ugyanis öt perccel a leintés előtt Mark Webber RB6-osa nem túl bíztató hangokat hallatva belassult. Az ausztrál pilóta kicsit korábban ugyan, de még így is a második helyen zárta a napot.

 

A további sorrend sem változott az első tíz helyen, így Jenson Button 1:28.280-as köridejével megnyerte a második szabadedzést a két Red Bull előtt.

 

 Második szabadedzés eredménye:

 

 

 

 

 

Szöveg: Formanet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

f1 mclaren török nagydíj jenson button formula-1 második szabadedzés