2010. máj 29.

Még egyszer az USA Nagydíjról

írta: FormaNet
Még egyszer az USA Nagydíjról

Bernie Ecclestone védelmébe vette az Amerikai Nagydíjat.

 

Mint az már sokak által ismert, a héten a FOM elsőszámú vezetője, és a Tavo Hellmund , az Amerikai Nagydíjnak helyet adó pályája építője, 10 évre szóló megállapodást kötött.

Szinte a megállapodással egy időben a financiális háttér bizonytalansága miatt sokan támadták a projektet. Az ügyben Bernie Ecclestone is kénytelen volt megszólalni.

A fehér lovag elmondta, hogy a beruházás hátterét, és anyagi fedezetét nem csupán az építő Full Throttle Productions adja, komoly garanciát jelent számára, hogy Texas Állam egyik vagyonkezelője, - mely cég egyéb, az államban zajló fontosabb beruházásokat is részben finanszíroz - szintén a project mögé állt.

 

Egyes források azt is tudni vélik, hogy az első 25 millió dolláros támogatás már a beruházás rendelkezésére is áll. Ezen kívül az állam kormányzója is nagyon fontosnak tartja a megállapodást.

Ecclestone a BBC Rádió 5 Live-nek adott interjújában elmondta:

„Kötöttunk egy megállapodást, amit a kormány, és maga a kormányzó is támogat. Ezek az emberek készek olyan pályát építeni, amilyet mi szeretnénk. Pontosan olyat építenek, amilyet kérünk."

 

 

A FOM vezér elmondta azt is, hogy az amerikai piacra annak ellenére is igen nehéz betörni, hogy a Formula-1-nek már múltja van az USA-ban.

Kiemelte, hogy az amerikai közönség rengeteg sport közül választhat, és az autósportok terén a NASCAR népszerűségével nehéz versenyezni.

Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a király-kategória mindig kész a bravúrokra, így egyáltalán nem kételkedik a 10 éves együttműködés sikerében.

Számára személy szerint Tavo Hellmund is megfelelő garancia, mert régóta ismeri, és igaz embernek tartja, így semmi okot nem lát, az aggodalomra.  

 

Szöveg: FormaNet, Kiss Tamás

Szólj hozzá

texas ecclestone usa gp