2010. jún 01.

Csapaton belüli erősorrend Isztambulban (Mercedes, Ferrari)

írta: FormaNet
Csapaton belüli erősorrend Isztambulban (Mercedes, Ferrari)

Mercedes 

 

Michael Schumacher negyedik-, Nico Rosberg ötödik helyének köszönhetően, Törökországból 22 ponttal távozott a német alakulat.

A világbajnoki tabellán Nico Rosberg 66 pontjával jelenleg a nyolcadik helyen áll, mögötte 34 ponntal Michael Schumacher a kilencedik.

A konstruktőri versenyben a Mercedes alakulata jelenleg a negyedik, kereken 100 ponttal.

 

 

A pilóták összességében elégedettek lehettek az eredménnyel, bár meglehetősen eseménytelennek találták saját versenyüket.

A német legenda a tiszta oldalról indulva, még Jenson Buttont is meg tudta előzni a rajtnál, de nem sokáig tartotta negyedik helyét, ugyanis a McLarenes versenyző a második körben visszaelőzte.

Innentől kezdve több lehetősége már nem volt a támadásra, és a futam további része már eseménytelenül zajlott Schumacher számára.

Ugyanezt elmondta csapattársa Nico Rosberg is, aki ugyan a futam második felében valamivel gyorsabb volt kollégájánál, de előznie nem nagyon lehetett, sokkal inkább a mögötte autózó Kubicára kellett ügyelnie.

Schumacher úgy véli, hogy a legutóbbi nagydíjhoz képest sokat fejlődött az autó, és az isztambuli versenyen a Ferrari előtt végeztek, aminek természetesen mindenki örül a csapatnál.

Ugyanezen a véleményen van a Mercedes motorsport-igazgatója, Norbert Haug is, aki természhetesen örül az eredménynek, de elégedett csak akkor lehet, ha az idén még futamgyőzelmet ünnepelhetnének.

Haug nem bízta el magát azzal kapcsolatban, hogy a hétvégén megverték a Ferrarit:

"A Ferrari egy kérdőjel, mivel nem tudjuk, hogy igazán mennyivel tudtak volna gyorsabbak lenni, az azonban egyértelmű, hogy nem volt túl jó hétvégéjük. Azt kell mondanom, jók voltunk csapatként, összeszedetten, koncentráltan versenyeztünk, de ennél nagyobb sebességre van szükségünk"- nyilatkozta a szakember.

 

Csapaton belüli erősorrend a Török Nagydíjon:

 

                                            Michael Schumacher   Nico Rosberg

Kvalifikáción megszerzett helyezés:  5                           6

Kvalifikáció legjobb köridő(Q3) : 1:26.857 (-0.095)   1:26.952  

Versenyen elért helyezés:               4                             5

Átlag köridő:                              1:32.392(-0.02)         1:32.412

Boxkiállás:                                       1                          1 

Versenyen megtett kör:             58/58                        58/58

VB pont                                        34                           66

 

 

Ferrari

 

A Scuderia Ferrari 800. Formula-1-es versenyén mindössze 10 egységgel gyarapította pontjainak számát.

 

 

Felipe Massa a hetedik helyen ért célba, csapattársa, Fernando Alonso előtt.

A nyolcadik helyről rajtoló Massa, saját elmondása szerint is unalmas futamot zárt Törökországban, hiszen egyszer sem volt alkalma megközelíteni az előtte autózó Robert Kubicát.

A 12. rajtkockából induló Alonso a korai kiállásnak köszönhetően nyert két pozíciót, majd az 54. körben bemutatott egy előzést is Vitalíj Petrov ellen, így végül a nyolcadik hely jutott a spanyolnak.

Ennek ellenére/vagy éppen ezért, Alonso sem lehet elégedett, hiszen véleménye szerint a világbajnoki címért kellene harcolniuk a Red Bullal és a Mclarennel, nem pedig a Renault csapattal vetélkedni.

A spanyol az idén már nem egyszer hibázott (most éppen a kvalifikáción), míg csapattársa Felipe Massa ugyan szenved a gumik kezelésével, de eddig minden versenyen pontot gyűjtött. (a mezőnyből rajta kívűl ezt csal Mark Webber mondhatja el magáról)

Ennek ellenére jelenleg Alonso áll jobban a VB küzdelemben, bár a képzeletbeli dobogós harmadik helyét az elmúlt hétvégén elvesztette. 79 pontjával jelenleg a negyedik, Massa 67 ponttal pedig a hetedik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, a Ferrari pedig már csak a harmadik a konstruktőri tabellán.


Stefano Domenicali, csapatfőnök:
"Nagyon gyenge hétvége volt számunkra és csalódás, hogy nem tudtuk 800. versenyünket méltóképpen ünnepelni. Nem azon a teljesítményszinten voltunk, mint amire számítottunk és alárendelt szerepet töltöttünk be a két csapat mögött, akik domináltak a török hétvégén.”

 

A Kanadai Nagydíjra további fejlesztéseket, és ez által előrelépést ígér a maranellói gárda, de hogy ez mire lesz elegendő nyilván csak a következő versenyhétvégén, derül ki.

 

Csapaton belüli erősorrend a Török Nagydíjon:

 

                                             Felipe Massa            Fernando Alonso

Kvalifikáción megszerzett helyezés:  8                         12

Kvalifikáció legjobb köridő(Q2) : 1:27.200(-0.412)   1:27.612 

Versenyen elért helyezés:                7                            8

Átlag köridő:                              1:32.487(-0.171)       1:32.658

Boxkiállás:                                       1                          1 

Versenyen megtett kör:             58/58                        58/58

VB pont                                        67                          79

 

 

 következő részben: Red Bull, McLaren

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

mercedes ferrari f1 isztambul török nagydíj formula-1