2010. jún 11.

Vettel nyerte a második szabadedzés Kanadában

írta: FormaNet
Vettel nyerte a második szabadedzés Kanadában

A pénteki második szabadedzésen, az elsőhöz hasonló időjárási körülmények között folytathatták a versenyzők a hétvégére való felkészülést. A levegő hőmérséklete 20 Celsius-fok, az aszfalt pedig 25 Celsius-fokos volt, amikor zöldre váltottak a boxutca lámpái.

 

A szokásos installációs körök után, az újonc alakulatok foglalták el a pályát, majd a Williams és a Renault is hamar csatlakozott.

Húsz perc elteltével már csak Karun Chandhok, és Jarno Trulli nem rendelkezett mért körrel.

 

Az aszfalt minősége sokat javult az első tréninghez képest, hiszen rögtön az edzés elején, az első hat versenyző neve mellett már 1:17-es körök szerepeltek.

Az első három pilóta nem meglepő módon Mercedes erőforrásokkal futó kocsiban ült, Rosberg, Hamilton és Schumacher személyében.

Hamarosan a Red Bull és a Ferrari is feléledt.

Vettel besorakozott Rosberg mögé, a harmadik helyet pedig Fernando Alonso foglalta el.

Közben a Mercedes-es élmenő tovább javított idején (1:17.151),de Vettel sem hagyta magát, és mindössze négy század másodperccel volt lassabb honfitársától.

Alonso „már” három tized másodperces lemaradásban körözött, mögötte pedig Hamilton, Webber, Schumacher és Massa autóztak az első hétben.

 

Félórával a leintés előtt a Rosberg-Vettel párharcból a Red Bullos állt az élre, ráadásul átlépte az 1:16-os határt (1:16.877)  Fernando Alonso is bekeményített, és egy kis csúszkálás után, rögtön követte Vettel példáját. (1:16.963)

 

A Red Bull a lágyabb keveréken tudta megfutni a legjobb időt, de a többség nem nagyon boldogult a zöld csíkos abroncsokkal, ugyanis azok extra gyorsan elkoptak. A gumik mellett a fékekre is panaszkodtak a versenyzők, bár a hosszú egyenesek és a lassú kanyarok tükrében ezzel előre számolni lehetett.

 

Az első edzés élmenői ekkor még a 7. (Hamilton), 9. (Schumacher) és a 12. (Button) helyen autóztak.

 

Az újonc istállók közül most éppen Jarno Truli volt kénytelen szabadságolni magát, az olasz veterán Lotusza csak az utolsó negyed órára lett kész. A csapat közölte, hogy technikai problémáik adódtak

 

Az első három helyezett már nem változott az utolsó fél órában.

Vettel megtartotta elsőségét, mögötte pedig Alonso és Rosberg zártak a képzeletbeli dobogós helyeken.

A negyedik Mark Webber lett, nagyjából fél másodperccel lemaradva a legjobb időt futó csapattársától. Az ausztrált Felipe Massa, és kisebb meglepetésre a Force Indai versenyzője, Adrian Sutil követte.

A McLarenek a 7. illetve a 11. helyen zártak, Michael Schumachernek csak a 9. hely jutott.

 

Majd minden versenyző nagyon szorgalmas volt a délután folyamán, a legtöbb kört (41) Nico Hülkenberg és Jaime Alguersuari teljesítette, és még a későn csatlakozó Trullinak is maradt ideje 11 mért körre.

 

Második szabadedzés eredménye:

 

első szabadedzés eredménye:

 http://formanet.blog.hu/media/image/201006/a_mercedes_motorok_folenyet_hozta_az_elso_szabadedzes_montrealban

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 red bull sebastian vettel montreál második szabadedzés kanadai nagydíj formula.1