2010. jún 12.

Hamiltoné volt a legjobb idő, a kvaifikáció előtti edzésen

írta: FormaNet
Hamiltoné volt a legjobb idő, a kvaifikáció előtti edzésen

 

A Kanadai Nagydíj harmadik, és egyben utolsó szabadedzése magyar idő szerint 16.00-kor vette kezdetét.

Az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, hiszen délelőtt esős idő volt, de a tréningre felhős, de száraz körülmények fogadták a mezőnyt.

A levegő hőmérséklete 19°C, az aszfalt hőmérséklete 21°C körül mozgott.

 

Karun Chandhok autója már az installációs kör alatt megállt, és később kiderült, hogy a Hispániának hidraulikus problémái adódtak.

 

20 perccel az edzés kezdete után a legelső mért idő a Virgin Racing pilótái neve mellett szerepelt. Timo Glock és Lucas di Grassi 1:23-as idejét azonban hamarosan még a kisebb csapatok is jócskán túlszárnyalták.

 

Fél óra elteltével, érkeztek meg a „nagyok”.

Fernando Alonso, Jenson Button, és Lewis Hamilton. 1:18-as körökkel indítottak, majd Hamilton 1:17.689-el az élre állt. Őt követte Jenson Button és Fernando Alonso.

A köridők persze folyamatosan javultak, többek közt az élen álló Hamiltoné is, és pár perc után már 1:16-os körrel vezette  a sort csapattársa előtt.

Ezután sorra jöttek a hasonló idők, és negyed órával a leintés előtt már az első hét versenyző neve mellett, - Hamilton, Webber, Alonso Vettel, Button, Kubica, Schumacher- 1:16-os körök szerepeltek.

 

Nem csak Karun Chandhok maradt ki az utolsó gyakorlásból, hanem Nico Rosberg is, aki váltóhiba miatt volt kénytelen kihagyni a kvalifikáció előtti autózás nagy részét. A német mindössze 4 körre tudott csatlakozni az utolsó percekben.

 

A nyolcadik helyen álló Felipe Massának már csak 1:17.231 volt a legjobb ideje, ráadásul a brazil kissé eltalálta a falat, ezután kénytelen volt visszatérni a boxba. Hamarosan folytatta útját, de az élmezőnybe nem tudott felkerülni, sőt a brazil legjobb köre csak a középmezőnyre volt elegendő.

 

Az élen egészen az utolsó percekig változott a sorrend, bár a riválisok Hamilton nem tudták befogni.

Mark Webber azonban feljött a második helyre, csapattársa Vettel, pedig Alonso és Schumacher után, csak az ötödik lett.

Az utolsó edzést szinte végig uraló Hamilton kollégáját, Jenson Buttont még a Adrian Sutil, és Robert Kubica is megelőzte.

 

A kvalifikáció idejére a meteorológusok 60% -ban jósolnak esőt/záporokat.

 

harmadik szabadedzés eredménye:

 

 

 

Szöveg: Formanet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 mclaren lewis hamilton montreál formula-1 kanadai nagydíj