2010. jún 25.

Fernando Alonso sikerének örülhettek a spanyolok, a második tréningen

írta: FormaNet
Fernando Alonso sikerének örülhettek a spanyolok, a második tréningen

A péntek délutáni tréninget 26 Celsius-fokos melegben kezdte meg a mezőny, az aszfalt hőmérséklete ekkorra már 44 Celsiusra emelkedett.

 

Legelsőnek, a hazai pályán versenyző Fernando Alonso kezdte meg a munkát, és az élmenőktől kissé szokatlan módon, már öt perc elteltével mért ideje volt a spanyolnak, sőt csapattársának Massának is.

 

A McLarenek is szorgalmasabbak voltak délután, bár ez nyilván a folyamatosan tisztuló pályának volt köszönhető. Hogy mennyire gyorsan javult az aszfalt mindősége, abból is látszott, hogy Rosberg délelőtti legjobb (1:41-es) idejét nagyon hamar átlépték a pilóták, sőt negyed órával az edzés kezdete után Alonso neve mellett már 1:39-es kör szerepelt.

 

A négy élcsapat közül, legkésőbb a Red Bull mutatta meg magát, de Sebastian Vettelnek  4 kör elég volt ahhoz, hogy beautózza magát az addig élen álló Alonso elé.

 

Fél óra elteltével már a mezőny összes tagjának volt mért ideje, az első három pilóta sorrendje pedig Sebastian Vettel, Fernando Alonso és Adrian Sutil volt.

 

Ekkor néhány percre ismét megszakították az edzést, ugyanis Felipe Massa fordult keresztbe az egyik kanyar után, és bár ütközés nem történt, de a Ferrari megállt, és a darus kocsinak kellett kiemelni a pályáról.

 

A zöld zászlót követően Nico Rosberg, Mark Webber és Sebastian Vettel is vezette a tabellát, egészen addig, amíg Fernando Alonso szuperlágy abroncsokra nem váltott, és 1:39.283-as idejével az élre nem állt.

 

Timo Glock is hibázott a 12-es kanyarban, és Massához hasonlóan ő is leprakolta versenyautóját.

 

Az utolsó fél órára Massa is visszatérhetett a pályára. Ekkor még az Alonso, Vettel, Webber triót Rosberg és Hamilton követte, Jenson Button a kilencedik, Michael Schumacher pedig a 11. helyen autózott.

 

Ez a felállás az edzés leintéséig már nem is változott, így a hazai közönség legnagyobb örömére, a második szabadedzés favoritja a kétszeres világbajnok Fernando Alonso lett.

 

Második szabadedzés eredménye:

 

 

első szabadedzés eredménye:

 

http://formanet.blog.hu/media/image/201006/nico_rosberg_nyerte_az_elso_szabadedzest_valenciaban

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 valencia európa nagydíj fernando alonso formula-1 második szabadedzés