2010. júl 10.

Vettel áradozik, Webber duzzog

írta: FormaNet
Vettel áradozik, Webber duzzog

Már- már megalázó fölénnyel nyerte meg a Brit Nagydíj időmérő edzését a Red Bull Racing pilótapárosa, Sebastian Vettel és Mark Webber sorrendben, így az idén immár ötödik alkalommal indulhat két Red Bull az első sorból.

 

Mark Webber szemmel láthatóan nincs elragadtatva

 

Sebastian Vettel Valencia után, újra az első helyről vághat neki a holnapi futamnak, és ez az idén már az ötödik pole-ja a német tehetségnek.

A 23 éves pilóta természetesen áradozott az RB5-ös teljesítményéről.

"Bárhová is menjünk, az autónk egész egyszerűen mindenhol gyors. Valenciában is nagyon erősek voltunk, és most itt is azok vagyunk. Az autónknak ráadásul fekszenek a gyors kanyarok, melyeknél nagy leszorítóerőre van szükség, így ezen a pályán ez is az előnyünkre válik. Tavaly is gyorsak voltunk, de idén minden téren előbbre léptünk.” – lelkendezett Vettel.

 

A kettős sikerrel elméletileg teljes a boldogság a csapatnál, de csak elméletileg…

 

Mark Webber ugyanis egyáltalán nem boldog, és óvatosan ugyan, de nem hagyta szó nélkül, hogy a csapat Vettel autójára szerelte fel az új elsőszárnyat.

Az új fejlesztésű légterelőből ugyanis, még csak két darabot hoztak Silverstone-ba, Vettel azonban a harmadik szabadedzésen leamortizálta sajátját.

Maradt tehát egy első vezetőszárny, ami elvileg a Webberé volt.

A Red Bull azonban úgy döntött, hogy a német pilóta autójára teszik fel, így az ausztrálnak maradt a régi verzió.

 

Vettel persze igyekezett kimagyarázni a kellemetlen helyzetet, és elmondta, hogy szerinte nincs különbség a két elsőszárny között.

Persze akkor jogos lehet a kérdés, hogy neki miért nem volt jó a régi?

 

Webber mindemellett azért sem örül a második helynek, mert így a pálya porosabbik részéről kell indulnia, így előre számolnia kell egy nehéz rajttal, Fernando Alonsoval a háta mögött meg pláne.

"Sokkal szívesebben lennék harmadik a rajtrácson, hiszen köztudott, hogy a második rajthely a legtöbb pályán szívás. Majd beszélek Fernandóval, hátha ő is szívesen cserélne, és akkor meglátjuk, mit tehetünk" – próbált viccelődni Webber.

 

Christian Horrner csapatfőnök a döntést azzal magyarázta, hogy a világbajnoki pontokat figyelembevéve döntöttek úgy, hogy Vettel kapja az új szárnyat.

 

„Sajnos ma olyan helyzetbe kerültünk, hogy csak egy szárny maradt az időmérőre, és a döntést a világbajnoki tabellán elfoglalt pozíciók alapján hoztuk meg, így az a szárny Sebastianhoz került. Ez nem egy előre megtervezett forgatókönyv volt, hiszen ha az egyik versenyzőnket előnybe részesítenénk, akkor biztosítanánk neki tartalékszárnyat is. Mindkét versenyzőnket ugyanúgy támogatjuk, néha szonban nehéz döntést kell hozni, és ilyen volt a mai is. Az feladatunk, hogy egy csapatként a legjobb munkát végezzük. Ez az első alkalom, hogy ilyen helyzetbe kerültünk és biztos vagyok benne, hogy ez máshol is megtörténik. Ha logikusan szemléljük a dolgot, akkor ez volt a jó döntés, és tudja ezt Mark (Webber) is.” –nyilatkozta a csapatfőnök.

 

(A két versenyző jelenleg a 3. és 4. helyen áll a világbajnoki tabellán, Vettel neve mellett 115 pont szerepel, míg Webber 103 ponttal rendelkezik)

 

 

A Kvalifikáció eredménye:

 http://formanet.blog.hu/media/image/201007/oriasi_red_bull_folenyt_hozott_a_brit_gp_idomeroje

 

 

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 red bull időmérő silverstone mark webber sebastian vettel brit nagydíj formula-1