2010. júl 23.

Schumacher jövőre is harcba száll a VB címért

írta: FormaNet
Schumacher jövőre is harcba száll a VB címért

A Német Nagydíj hétvégéjének tegnapi sajtótájékoztatóján Michael Schumnacher véget vetett azon találgatásoknak, hogy sikertelensége miatt a szezon végén visszavonul.

 

 

A német legenda 3x1 éves megállapodásáról szóltak a hírek még évelején, tehát elméletileg Schumi valóban megválhatna pilótaüléstől, és például átnyergelhetne tanácsadói székbe, ám a hétszeres világbajnoknak esze ágában sincs megfutamodni, egy sikertelen szezon után.

Továbbra is egy nyolcadik világbajnoki cím lebeg a szeme előtt, ehhez pedig legalább egy évet még versenyezni akar.

„Mint azt már korábban is elmondtam, meg akarom nyerni a világbajnoki címet. Ez volt a célom akkor is, amikor bejelentettem, hogy visszatérek a Formula-1-be. Ezen van a hangsúly, és ez az, amiért itt vagyok.” – nyilatkozta a hazai újságíróknak.

 

Jelenleg Schumacher csapattársa, Nico Rosberg a nem éppen top kocsival már háromszor állt dobogón, ezzel együtt összességében 90 pontot gyűjtött eddig, míg a hétszeres bajnok 36 ponttal, a kilencedik helyen áll a világbajnoki tabellán.

Három éves kihagyás után, idei teljesítménye finoman szólva sem emlékeztet a német fénykorára, és ez természetesen jó témát szolgáltat kritikusainak, még úgy is, hogy a Mercedes konstrukciójának legalább annyi köze van ehhez, mint a 41 éves versenyző egyéni gyengélkedésének.

Legutóbb éppen Sir Stirling Moss fejtette ki véleményét, a német versenyző baklövéséről:

„Az ellenfelei mind jobbak nála – Webber, Vettel, Hamilton. Ezért én személy szerint úgy gondolom, hogy hiba volt az ő visszatérése. Nagyon jó hírneve van, de attól tartok, hogy ez most sérül. Fogadtam a feleségemmel, hogy idén már nem áll fel a dobogóra. A Mercedesnél Nico Rosbergben emberére talált. Soha nem volt még ilyen helyzetben. Soha nem volt még második.

 

Az egyre hangosabb kritikákkal szemben azonban, felsorakozik legalább ennyi ellenvélemény, és nem csak a rajongók táborából. Saját csapata természetesen teljes vállszélességgel bízik a német zsenialitásában, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy jelenlegi riválisok zöme ugyanígy vélekedik. A top pilóták (Alonso, Hamilton, Vettel) maximálisan tisztelik, és továbbra is egyik legfőbb ellenfelüknek tekintik, a jövőre nézve.

Schumacher pedig továbbra is lelkes, és pilóták sajtótájékoztatóján tegnap elmondta, hogy jelenlegi teljesítménye a realitást tükrözi, és nem az elvárásokat.

Hogy teljesen elégedett vagyok-e az idei teljesítményemmel, az nem túl találó megfogalmazás, hiszen az elvárások ennél sokkal nagyobbak. A realitás azonban az, hogy ezeket az elvárásokat valószínűleg lehetetlen teljesíteni.

Három év szünet után egy kész autóba ültem, mellyel jelenleg nem reális a világbajnoki cím.

Idő kell hozzá, de én rendkívül élvezem ezt a folyamatot. Vannak jó és rossz dolgok, de ez része a motorsportnak, továbbra is magabiztos vagyok, és meggyőződésem, hogy el tudom érni a céljaimat.

Schumacher arról is beszélt, hogy egyenlőre hazai versenyén sem ábrándozik futamgyőzelemről, de egy dobogós helyezésnek nagyon örülne.

„Most nem vagyok abban a helyzetben, hogy a győzelemre gondoljak, de szenzációs lenne felállni a dobogóra itt Hockenheim-ben. Úgy vélem ez lenne a maximum most.” 

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

mercedes f1 schumacher forma-1