2010. aug 17.

Hivatalos - Nick Heidfeld a Pirelli tesztpilótája lett

írta: FormaNet
Hivatalos - Nick Heidfeld a Pirelli tesztpilótája lett

 A Mercedes GP és a Pirelli ma hivatalosan is megerősítette, hogy Nick Heidfeld elhagyta a német alakulatot annak érdekében, hogy az év hátralévő részében a jövőre visszatérő olasz gumigyártó cég abroncsait tesztelhesse.

 
Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke
"A csapat örömmel adott lehetőséget Nick Heidfeldnek, hogy csatlakozzon a Pirellihez, és hozzájárulhasson a fejlsztési munkálatokhoz. Nick rendkívűl tapasztalt pilóta. Bízunk benne, hogy tudása és visszajelzései hasznosak lesznek a Pirrelli számára, és ezzel együtt az egész sportnak."
 
Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke
"Az együttműködésünk kezdetet óta egyértelmű volt, hogy a Mercedes elengedi Nicket, ha lehetősége adódik pilótaként dolgozni máshol. Ez most megtörtént, és úgy vélem, hogy jelenleg nincs nála tapasztaltabb versenyző, aki információival irányítani tudná a fejlesztéseket. A csapat jó munkát kíván neki, és bízunk abban, hogy jövőre egy versenyképes alakulatnál újra visszatér a mezőnybe. Ehhez nagy segítség lehet neki a Pirellivel folytatott együttműködése."
 
Nick Heidfeld
"Szeretném megköszönni Ross Brawnak, Norbert Haugnak és Nick Fry-nak, hogy biztosították nekem a lehetőséget, hogy a Pirelli hivatalos tesztpilótája legyek.
A csapat mindig hangoztatta, hogy nem állnak az utamba, ha bármilyen lehetőségem adódik. Köszönöm az eddigi támogatásukat. Igazán nagyszerű volt együttdolgozni a jelenlegi világbajnok csapattal, és szeretnék minden jót kívánni a szezon további részére, valamint a következő évekre."
 
A Mercedes egyelőre nem jelölt meg Heidfeld helyére más tartalékversenyzőt, és könnyen elképzelhető, hogy nem is fog, hiszen például a BrawnGP tavaly az egész szezont tartalékpilóta nélkül teljesítette.
 
A Pirelli ma és holnap Mugellóban tesztel, és a hírek szerint ebben a szezonban még öt újabb tesztprogramot tűzött ki az olasz márka.
Az abroncsok fejlesztéséhez az olasz cég az F1-ből tavaly kivonuló Toyota legutóbbi modelljét, a TF109-est használja, amely a Pirelli Motorsport igazgatója, Paul Hembrey véleménye szerint tökéletes megoldás erre a célra.
„Teljesen pártatlanul akartunk dönteni, tehát nem akartuk azt, hogy egy meglévő csapatot támogatunk. A Toyota tökéletes megoldást jelent, mivel ez egy modern versenygép, gyors, és megbízható, de nem kötődik egy gyártóhoz sem a Formula-1-ben” – mondta a szakember.
 
Hembrey természetesen tesztpilótáját, Heidfeldet is üdvözölte:
"Örömmel üdvözöljük Nick-et a Pirelli családnál, és bízunk benne, hogy nagy munkát végez majd számunkra. Egy olyan versenyzőt kerestünk, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a közelmúltból, és képes olyan sebességet diktálni amennyi csak lehetséges. Mindemellett hasznos visszajelezéseket ad. Nick minden tekintetben megfelel az elvárásainknak, és nagy örömmel fogadtuk azt, hogy csatlakozott hozzánk. Hálásak vagyunk a Mercedes GP Petronas csapatnak, hogy mindezt lehetővé tették."
 
 
Heidfelt a Pirellis tesztpilót állás mellett egy új családtagnak is örülhetett, hiszen tegnap este megszületett második fiúgyermeke, akit Justus névre keresztelt a Heidfeld család.
A német versenyző immár három gyermek édesapja: Justusnak már van egy négyéves nővére (Juni), és egy két éves bátyja (Joda).
 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

mercedes f1 pirelli nick heidfeld formula-1