2010. aug 20.

Ferrari: Lauda befoghatná...

írta: FormaNet
Ferrari: Lauda befoghatná...

A háromszoros világbajnok Niki Lauda, a minap éles kritikával illette a Ferrari Német Nagydíjon történt csapatutasítását.  A kritika nem is maradt szó nélkül, a Ferrari keményen visszavágott ex versenyzőjének.

Az egykor két világbajnoki címet az olaszoknál begyűjtő osztrák legenda véleménye szerint, a hockenheimi incidens minden szabályt megsértett, és az ilyen esetek ártanak a sportnak.

"Két modell létezik a Formula-1-es csapatok irányítására. Ha a politikus szemléletet választjuk, akkor a Ferrari mintáját követjük. De megtehetjük azt is, hogy a versenyzőinknek egyenlő esélyeket, a nézőknek pedig izgalmas sporteseményt biztosítunk, akárcsak a Red Bull, ahol a két pilóta szabadon versenyezhet egymással. Az vonzza a szurkolókat a sporthoz, ha a legjobb versenyzők küzdelmét láthatják a legjobb autókban, és a 'győzzön a jobbik' elv érvényesül ahelyett, hogy egy manipulált eredménnyel gúnyt űznek a nézőkből. Persze jól tudom, hogy ebben a témában eltérnek a vélemények, az azonban biztos, hogy ami Hockenheimben történt, az minden szabályt megsértett. Vagy változassuk meg a szabályokat, vagy mindenki tartsa be őket” – nyilatkozta Lauda, aki nem mellesleg kemény büntetésre számít a szeptember nyolcadikai ülésen.

A Ferrari természetesen nem hagyta szó nélkül Laud szavait, és hivatalos honlapján, a Horse Whisperer (Suttogó lovacska) rovatban legalább annyira keményen fogalmazott, mint néhány nappal előtte a háromszoros világbajnok.

„A hockenheimi események után képmutatás söpört végig a paddockban. Sok szakértő, fiatal és öreg egyaránt mondta a magáét. Néhányan aztán abbahagyták, de vannak, akik továbbra is folytatják mondókájukat. A legutóbbi hír Ausztriából származik egy embertől, aki ugyan már szögre akasztotta sisakját, de sosem hagyja ki, hogy jobb-balra hangoztassa nézeteit. Még úgy sem, hogy már néhány alkalommal belekeveredett egy-egy verbális akrobata mutatványba annak érdekében, hogy éppen az uralkodó szélirány felé helyezkedjen.  Ezúttal a jó öreg Niki elszalasztott egy jó lehetőséget arra, hogy befogja a száját, mivel amikor a Scuderia versenyzője volt, a Ferrari állítólagos pilóta-kezelés politikája teljesen megfelelt neki.

Ami a találgatásokat illeti a szeptember nyolcadikai FIA Világ Motorsport Szövetség döntésével kapcsolatban, majd idővel úgyis kiderül. Ebben a helyzetben az a legjobb  stratégia az, hogy tiszteletben tartjuk és bízunk a sportág legmagasabb irányító szervében.” – állt a Ferrari weblapján.

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 
Szólj hozzá

ferrari f1 niki lauda hockenheim formula-1