2010. aug 27.

Alonso nyerte a péntek délelőtti esős tréninget

írta: FormaNet
Alonso nyerte a péntek délelőtti  esős tréninget

A pénteki nap első szabadedzése nem sikerült túl mozgalmasra, ennek oka pedig nem meglepő módon az időjárás volt.

A mezőny extrém esőgumikon kezdte meg a munkát, ugyanis reggel óta szakadat az eső a belga helyszínen. A tréning kezdetére ugyan valamelyest javultak az időjárási körülmények, de a vizes pályán így is elég lassan indult be az élet.
A szokásos installációs körök után először a kis csapatok kezdték meg a munkát, közülük is az első mért kör a Virgin német versenyzője, Timo Glock neve mellé került (2:06.752)
 
Nagyjából 30 perc elteltével a top versenyzők közül Lewis Hamilton vágott neki a vizes pályának majd csatlakozott Fernando Alonso és Sebastian Vettel, és a trió hamarosan elfoglalta az első három helyet.
Egy óra múlva ismét leszakad az ég, ennek köszönhetően kiüresedett a pálya. 
Ekkor az első három sorrendje:  Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel.
 
Már csak az utolsó tíz percben indult be újra az élet, de az élen csak a Ferrari spanyol versenyzője tudott javítani, illetve az F-csatornát tesztelő Robert Kubica a hajrában megelőzte Sebastian Vettelt, és besorakozott a harmadik helyre. 
Alonso magasan a legjobb idővel zárta az első szabadedzést, hiszen mögötte Lewis Hamilton már több mint félmásodperces lemaradásban volt.
A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa csak a 11. legjobb időt tudta kihozni az F10-esből, Hamilton csapattársa, Jenson Button a hatodik-, míg a világbajnoki pontverseny jelenlegi éllovasa, Mark Webber mindössze a hetedik helyen zárta a délelőtti edzést.
 
A 300. nagydíjára készülő Rubens Barrichellonak nem indult szerencsésen a hétvége, a brazil ugyanis kormánymű problémák miatt csak az utolsó percekben tudott néhány kört megtenni.
 
A vizes aszfalton néhányan kicsúsztak, többek közt Heikki Kovalainen, Felipe Massa, Vitalíj Petrov és Nico Hülkenber is, de mindenki megúszta kár nélkül az esetet.
 
Első szabadedzés eredménye:
                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. szabadedzés 14.00-15.30

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 belga 1 alonso forma1 nagydíj szabadedzés