2010. aug 31.

Palik László 10 év után hivatalosan kikapcsolta telefonját

írta: FormaNet
Palik László 10 év után hivatalosan kikapcsolta telefonját

A ma délben kezdődő sajtótájékoztatón Palik László hivatalosan leköszönt elnöki posztjáról, helyére pedig –ahogy az már néhány hete kiszivárgott- Gyulay Zsolt érkezett. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A váltással együtt a Hungaroring Sport Zrt-nél bizonyos szerkezeti változások is történtek, így a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó hivatalosan ma délelőtt 9.30-tól elnök-vezérigazgató szerepet tölt be, míg az eddigi vezérigazgató Dancsó Pál cégvezető lett a társaságnál.

Palik László távozását családi okokkal indokolta:
„Második gyermekünk születése után feleségemmel egyre gyakrabban beszéltünk arról, hogy ezentúl több időt kellene szentelnem a családapaságnak. Néhány hónapja már egyeztettem szándékomat a többségi tulajdonosokkal, majd a kormányváltás után a háttérben megkezdtük az átadás-átvételi felkészítését, és azt gondolom ez az elmúlt három hónapban példaértékűen sikerült is.”
 
A tíz éves periódus lezárásaként Palik köszönetet mondott a Hungaroring Zrt. tulajdonosainak és összes munkatársának, a médiának és végül de nem utolsósorban feleségének, Marsi Anikónak, majd nyomatékosan kikapcsolta telefonját, és bejelentette: néhány hónap „szabira” megy.
Arra a kérdésre, hogy a terepralit, illetve a kommentátori munkáját folytatja-e a jövőben, a leköszönő elnök nem adott konkrét választ. Egyelőre annyit árult el, hogy most az egyik feladatáról mondott le végleg, valamint sérülése miatt a versenyzést egy ideig szintén pihenteti. A többi a jövő titka…
 
A többségi tulajdonos Magyar Állam képviseletében jelenlévő Halasi Tibor (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára) a váltással kapcsolatban elmondta, hogy a Hungaroring Sport Zrt. tisztújító ülésén egyhangú döntés született Gyulay Zsolt személyével kapcsolatban. A döntés indokaként az államtitkár elmondta, hogy azért esett a választás Gyulayra, mert nem csak a hazai versenysportban nyújtott kiemelkedő teljesítményt, de országunk gazdasági folyamataiban is több éves tapasztalattal rendelkezik. (Gyulay jelenleg is MOB alelnökeként tevékenykedik) 
 
Az új elnök-vezérigazgató, Gyulay Zsolt, Palik Lászlóhoz hasonlóan szintén példaértékűnek nevezte az elmúlt hónapokban történő közös munkát. Már a Magyar Nagydíjat is végigkísérte és minden segítséget és támogatást megkapott az immár leköszönő elnöktől. 
A 46 éves egykori kajakozó a Magyar Nagydíjat - az Olimpiához hasonlóan - nemzeti ügyként kezeli, és bár szakmai kérdésekben a tapasztalt kollégákra hagyatkozik, azonban felelős gazdaként maximális költséghatékonyság mellett igyekszik ellátni feladatát, és ugyanezt várja munkatársaitól is.
A jövőre vonatkozó tervekről és fejlesztésekről Gyulay ugyan konkrétumokat még nem tudott mondani, de előzetesen annyit elárult, hogy a közeljövőben ellátogatnak néhány új pályára és megvizsgálják melyek azok a területek ahol fejlesztésekre van szüksége a Hungaroringnek. Ezután kell kidolgozni a jövőre vonatkozó terveket.
 
A sajtótájékoztatót követően a Formanet magazin Gyulay Zsoltot kérdezte 
 
FNM: Milyen kapcsolat fűzött eddig a Formula-1-hez?
 
GyZs: Eddig csak nézője voltam a Forma1-nek, illetve egy csapatnak szurkoltam
 
FNM: Lehet tudni melyik csapatnak?
 
GyZs: Ferrarinak természetesen
 
FNM: Mikorra tervezed az első hivatalos találkozót Bernie Ecclestone-nal?
 
GyZs: Én azt gondolom, hogy a nemzetközi kapcsolatokat eddig is Frank Tamás ápolta az Ecclestone úrral, és ez a jövőben is így lesz. Találkoztam már vele a parlamentben, bár akkor még nem hivatalos formában. Schmitt Pál adott egy fogadást, és ezen én is részvettem, ekkor találkoztunk. De hamarosan kiutazok majd valamelyik futamra, valószínűleg Abu Dhabiba és ott találkozom majd Bernie Ecclestone-nal.
 
FNM: Mivel a sportfinanszírozás nem túl fényes Magyarországon, elsősorban kajakos múltad miatt nem kell attól tartanod, hogy a kajakos társadalom és az egyéb sportágak felől támadások érhetnek a Magyar Nagydíj óriási költségei miatt?
 
GyZs: Ha ez ügyben lehet valamit tenni, akkor én azt gondolom, hogy a Formula-1-et ki kell venni a sport-költségvetésből, mivel ez véleményem szerint a turizmushoz tartozik. Ilyen szempontból akkor nem lesz ütközőpont, mert eddig mindig azt sérelmeztük, hogy miért a sport-költségvetésben szerepel. De mindemellett azt is tudomásul kell venni, hogy itt vannak fix költségek, amik nem összekeverendő az egyéb sport-költségvetéssel.
 
 
 
szöveg: Formanet, Varga Viktória
Szólj hozzá

sport hungaroring palik zsolt lászló zrt. gyulay