2010. okt 09.

Ecclestone: Az elmúlt hetekben csodát tettek - Koreai Nagydíj

írta: FormaNet
Ecclestone: Az elmúlt hetekben csodát tettek - Koreai Nagydíj

Bernie Ecclestone ma  egészen másként vélekedik a Koreai Nagydíjról, mint tette ezt pár nappal ezelőtt. A Formula-1 tejhatalmú nagyura számára jelenleg már egyértelmű, hogy a koreai építők kész vannak, és két hét múlva megrendezésre kerülhet az első Formula-1-es nagydíj, a Távol-keleti országban.

 

 Ecclestone elragadtatottan nyilatkozott: „Voltak ugyan problémáik, de az elmúlt hetekben csodát tettek. Láttam fényképeket a legfelső réteg terítéséről. Át fog menni az ellenőrzésen” 

 

Ecclestone szerint egy csodálatos versenyt láthatunk majd, és itt vége is a történetnek, de az mindenképpen elgondolkodtató, hogy a nagydíj rendezői miért is kaptak ennyi haladékot, hiszen az átadásnak az FIA szabályzata értelmében a verseny előtt 90 nappal meg kellett volna történnie.

A határidőt számtalanszor módosították, majd végső határidőként először szeptember 11.-ét, majd szeptember 18.-át jelölték ki. A legfelső aszfaltréteg most hétvégén kerül csak fel, amivel kapcsolatban egyes szakértőknek vannak bizonyos fenntartásaik. Egyrészt, hogy az esetleges hibák javítására nem lesz elég idő, másrészt, az aszfalt száradására szintén kevés lehet a szűk két hét, így csúszós lehet a felület.

 

A FOM vezére bár többször is hangoztatta, hogy bízik a pálya építőiben, azért biztos, ami biztos alapon, a nyár végén tárgyalásokat kezdett egy spanyolországi pályával, alternatív megoldásként, ha még sem lenne kész a koreai pálya. A spanyoloktól 22 millió eurós jogdíjat kért, így az ötlet már akkor hamvába halt, a Motorlan Aragon vezetői hallani sem akartak ilyen feltételek mellett a verseny megrendezéséről.

 

Az ellenőrök Charlie Whiting vezetésével a Japán Nagydíjat követően rögtön Koreába utaznak, és a tervek szerint a küldöttségben a fehér lovag is ott lesz, akinek a Formula-1 szeretete mellett, talán a legkomolyabb üzleti érdeke fűződik a Koreai Nagydíjhoz.   

 

 

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 charlie forma1 ecclestone koreai nagydíj whiting